Máte radi nezvyčajné kombinácie a chute? Ak áno, potom si pri tomto recepte zaručene prídete na svoje. Kombinovať totiž budeme kuracie mäso s pomarančom, cesnakom a tymianom. No a keďže sa kuracie stehná budú piecť spolu so zemiakmi v jednom pekáči, môžete zabudnúť na množstvo špinavého riadu aj neporiadok v kuchyni. Lahodný obed či večeru pripravíte za hodinku a pochutí si celá rodina.
Potrebujeme
- 4 dolné kuracie stehná
- 1 veľký pomaranč
- 1 veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 6 väčších zemiakov
- 100 ml sladkého bieleho vína
- 60 g masla
- 1 badián
- 4 vetvičky tymianu
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup

1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme a každé pod kožou naplníme maslom.

2. Cibuľu a zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a dáme do pekáča. Osolíme a okoreníme.

3. Na zemiaky nakladieme kuracie stehná. Pomaranč pokrájame na osminky a jemne postláčame nad kuracími stehnami, aby sme ich pokvapkali šťavou. Potom ním stehná obložíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a tymian. Podlejeme vínom, zakryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 °C pečieme 45 minút.

- Odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 ° C a dáme zapiecť ešte približne 20 minút, kým stehná nebudú krásne chrumkavé.
Zdieľať na
Zdieľaní