FOTORECEPT Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom pre celú rodinu: Dobrota z jedného pekáča je hotová šupito presto!

Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom, Fotorecept, Varenie

Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom sú chutnou dobrotou z jedného pekáča (Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Máte radi nezvyčajné kombinácie a chute? Ak áno, potom si pri tomto recepte zaručene prídete na svoje. Kombinovať totiž budeme kuracie mäso s pomarančom, cesnakom a tymianom. No a keďže sa kuracie stehná budú piecť spolu so zemiakmi v jednom pekáči, môžete zabudnúť na množstvo špinavého riadu aj neporiadok v kuchyni. Lahodný obed či večeru pripravíte za hodinku a pochutí si celá rodina.

Potrebujeme

  • 4 dolné kuracie stehná
  • 1 veľký pomaranč
  • 1 veľkú cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 6 väčších zemiakov
  • 100 ml sladkého bieleho vína
  • 60 g masla
  • 1 badián
  • 4 vetvičky tymianu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme a každé pod kožou naplníme maslom.

Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

2. Cibuľu a zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a dáme do pekáča. Osolíme a okoreníme.

Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

3. Na zemiaky nakladieme kuracie stehná. Pomaranč pokrájame na osminky a jemne postláčame nad kuracími stehnami, aby sme ich pokvapkali šťavou. Potom ním stehná obložíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a tymian. Podlejeme vínom, zakryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 °C pečieme 45 minút.

Kuracie stehná so zemiakmi a pomarančom, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)
  1. Odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 ° C a dáme zapiecť ešte približne 20 minút, kým stehná nebudú krásne chrumkavé.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame