Potrebujeme (4 osoby): 6 stredne veľkých zemiakov 200 g fliačkov cibuľu olej (môžete použiť slaninku) 1 PL mletej červenej papriky kyslé uhorky soľ, korenie Postup: Celé zemiaky v šupke dáme variť do osolenej vody. Náš tip na zaujímavé podujatie: Tomáš Klus 2019 – Klusymfonie Keď budú zemiaky mäkké, dáme variť fliačky do osolenej vody zatiaľ čo …
Potrebujeme (4 osoby):
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 200 g fliačkov
- cibuľu
- olej (môžete použiť slaninku)
- 1 PL mletej červenej papriky
- kyslé uhorky
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Celé zemiaky v šupke dáme variť do osolenej vody. |
Náš tip na zaujímavé podujatie: Tomáš Klus 2019 – Klusymfonie |
|
![]() |
Keď budú zemiaky mäkké, dáme variť fliačky do osolenej vody zatiaľ čo budú zemiaky chladnúť. |
![]() |
Zemiaky ošúpeme. |
Mohlo by vás zaujímať: Ušetriť na jedle môžete aj vy: Inšpirujte sa týmito tipmi |
|
![]() |
Fliačky precedíme. |
![]() |
Zemiaky rozpučíme do hrnca. |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Stokrát lepšie ako zo školskej jedálne: Vyskúšajte doma šunkové fliačky |
|
![]() |
Fliačky vmiešame do zemiakov a poriadne premiešame. |
![]() |
Cibuľku si nakrájame nadrobno. |
Mohlo by vás zaujímať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám |
|
![]() |
Opražíme ju na dostatočnom množstve oleja alebo na slaninke. |
![]() |
Stíšime plameň a pridáme mletú papriku. Minútu pražíme všetko spolu. Pomaly, aby nám paprika nezhorkla. |
Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne |
|
![]() |
Túto zmes pridáme do zemiakov. Podľa chutí osolíme a okoreníme. Pokiaľ sa nám zdá granadír veľmi suchý, pridáme trochu masla. |
![]() |
Podávame s kyslými uhorkami. |
Máte radi granadír? Ako si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na