FOTORECEPT Lacný, rýchly a chutný: Tento overený recept na granadír si obľúbite

Granadír

plnielanu.sk

Potrebujeme (4 osoby): 6 stredne veľkých zemiakov 200 g fliačkov cibuľu olej (môžete použiť slaninku) 1 PL mletej červenej papriky kyslé uhorky soľ, korenie Postup: Celé zemiaky v šupke dáme variť do osolenej vody. Náš tip na zaujímavé podujatie: Tomáš Klus 2019 – Klusymfonie Keď budú zemiaky mäkké, dáme variť fliačky do osolenej vody zatiaľ čo …

Potrebujeme (4 osoby):

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 200 g fliačkov
  • cibuľu
  • olej (môžete použiť slaninku)
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • kyslé uhorky
  • soľ, korenie

Postup:

Celé zemiaky v šupke dáme variť do osolenej vody.

Náš tip na zaujímavé podujatie: Tomáš Klus 2019 – Klusymfonie

Keď budú zemiaky mäkké, dáme variť fliačky do osolenej vody zatiaľ čo budú zemiaky chladnúť.
Zemiaky ošúpeme.

Mohlo by vás zaujímať: Ušetriť na jedle môžete aj vy: Inšpirujte sa týmito tipmi

Fliačky precedíme.
Zemiaky rozpučíme do hrnca.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Stokrát lepšie ako zo školskej jedálne: Vyskúšajte doma šunkové fliačky

Fliačky vmiešame do zemiakov a poriadne premiešame.
Cibuľku si nakrájame nadrobno.

Mohlo by vás zaujímať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám

Opražíme ju na dostatočnom množstve oleja alebo na slaninke.
Stíšime plameň a pridáme mletú papriku. Minútu pražíme všetko spolu. Pomaly, aby nám paprika nezhorkla.

Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne

Túto zmes pridáme do zemiakov. Podľa chutí osolíme a okoreníme. Pokiaľ sa nám zdá granadír veľmi suchý, pridáme trochu masla.
Podávame s kyslými uhorkami.

Máte radi granadír? Ako si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame