Premýšľate, čím prekvapiť svoju polovičku, deti alebo návštevu? S týmto výbodným malinovým koláčikom určite nič nepokazíte! Je ako obláčik, jemný, šťavnatý a lahodný zároveň. Je síce trošku pracnejší na prípravu, tú chuť však neoľutujete. Skúste a uvidíte!
Poznámka: použili sme malú tortovú formu, pri použití klasickej formy – 26 cm dajte dvojnásobnú dávku ingrediencií
Potrebujeme:
– 1 veľké vajíčko
– 1 ČL oleja
– 1 ČL kypriaceho prášku
– zlatý klas
– 2 PL cukru
– 125 g mascarpone
– 125 g smotany na šľahanie
– 1 ČL citrónovej šťavy
– 2 PL gréckeho jogurtu
– 50 g bielej čokolády
– 150 g čerstvých alebo mrazených malín, prípadne jahôd
– 2 PL trstinového cukru
– 1 PL práškovej želatíny
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinová Panna Cotta: Taliansky dezert si môžete pripraviť i doma
Postup:



Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinový zákusok: Sladké pohladenie na letné dni



Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Višňovo-malinový koláč s orechmi a čokoládou: Ťažko mu odolávať!


Náš tip: Ak máte čerstvé ovocie, môžete ho poukladať na krém bez použitia želatíny a vytvoriť si takzvaný „nahý“ koláč.
Zdieľať na