Kuracie mäso v kombinácii so sladkým mangom? My tomu hovoríme áno. Tento recept si zamilujete. Zaujme jednoduchou prípravou aj tým, že sa všetko odohráva v jednom hrnci. Poďme si spolu pripraviť tento chutný pokrm.
Potrebujeme:
- 750 g kuracích pŕs
- 2 žlté cibule
- 3 mesiačiky z cesnaka
- 15 g zázvoru
- 2 ks mangá
- klinček
- soľ
- sušený cesnak
- sušený zázvor
- kari
- kurkuma
- údená paprika
- koriander
- ryža basmati
- voda
- olivový olej
- 400 ml kokosového mlieka
Postup:
Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na malé kúsky. Následne to opražíme do sklovita na na olivovom oleji.

Zázvor ošúpeme, pokrájame a pridáme do hrnca.

Na takto pripravenú zmes nasypeme koreniny a chvíľu povaríme.

Kuracie mäso, ktoré sme si pokrájali na pásiky, pridáme do hrnca ku koreninám. Chvíľu restujeme. Pridáme klinček, ktorý všetko prevonia a podlejeme cca 0,6 l vody. Varíme asi 10 minút.

Mango ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a s pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme k mäsu. Dobre pomiešame.

Na záver pridáme kokosové mlieko a ešte asi 5 minút povaríme. Podávame s basmati ryžou. Odporúčame dozdobiť čerstvým koriandrom a čiernym sezamom.


Zdieľať na