FOTORECEPT Mangové kari, ktoré si nemôžete nechať ujsť: Kuracie mäso na sladko so zmesou korenín si zamilujete

Pripravte si kuracie mäso na sladko (Zdroj: Plnielanu.sk)

Kuracie mäso v kombinácii so sladkým mangom? My tomu hovoríme áno. Tento recept si zamilujete. Zaujme jednoduchou prípravou aj tým, že sa všetko odohráva v jednom hrnci. Poďme si spolu pripraviť tento chutný pokrm.

Potrebujeme:

  • 750 g kuracích pŕs
  • 2 žlté cibule
  • 3 mesiačiky z cesnaka
  • 15 g zázvoru
  • 2 ks mangá
  • klinček
  • soľ
  • sušený cesnak
  • sušený zázvor
  • kari
  • kurkuma
  • údená paprika
  • koriander
  • ryža basmati
  • voda
  • olivový olej
  • 400 ml kokosového mlieka

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na malé kúsky. Následne to opražíme do sklovita na na olivovom oleji.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Zázvor ošúpeme, pokrájame a pridáme do hrnca.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Na takto pripravenú zmes nasypeme koreniny a chvíľu povaríme.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Kuracie mäso, ktoré sme si pokrájali na pásiky, pridáme do hrnca ku koreninám. Chvíľu restujeme. Pridáme klinček, ktorý všetko prevonia a podlejeme cca 0,6 l vody. Varíme asi 10 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Mango ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a s pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme k mäsu. Dobre pomiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Na záver pridáme kokosové mlieko a ešte asi 5 minút povaríme. Podávame s basmati ryžou. Odporúčame dozdobiť čerstvým koriandrom a čiernym sezamom.

(Zdroj: Plnielanu.sk)
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame