Začiatok fašiangov každý rok pripadá na sviatok Troch kráľov, čo je 6. január. Určite máte aj vy overený recept na obľúbené šišky spájajúce sa s týmto obdobím. Niekedy ale nezaškodí trocha zmeny. Castagnole, originálny názov talianskych šišiek, si temperamentní južania doprajú na festivaloch a karnevaloch. Vyskúšajte recept na talianske fašiangové šišky. Sú rovnako mäkučké a nadýchané ako tie naše, s tým rozdielom, že nebudete čakať na kysnuté cesto.
Potrebujeme:
- 300 g hladkej múky
- 75 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- nastrúhanú kôru z 1 citróna
- 1/2 lyžičky mletého anízu
- štipku soli
- 75 g zmäknutého masla
- 75 ml mlieka
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 3 lyžice rumu
- 2 vajcia
- olej na vysmážanie
- kryštálový cukor na obaľovanie
Postup:
- Preosiatu múku zmiešame so zvyšnými sypkými ingredienciami a pridáme tekuté. Vypracujeme hladké pevné cesto. Ak by sa lepilo, prisypeme ešte trocha múky.
- Cesto rozdelíme na 4 až 5 valčekov. Nakrájame na menšie kúsky a tvarujeme guľôčky. Vysmážame ich v horúcom oleji dozlatista. Hotové šišky obalíme v kryštálovom cukre a podávame.
Zdieľať na
Zdieľaní