Nahradiť koláč plnohodnotným jedlom na obed nie je zrovna najlepším nápadom. Existuje však riešenie v podobe zeleninového koláča. Teda, aspoň my tak voláme tento recept, ktorý doma robíme naozaj často. Pripravte si ho spolu s nami, určite neobanujete.
Potrebujeme
- 5 väčších zemiakov
- 1 karfiol
- 1 pór
- 100 g rajčín
- 1 kápia
- 5 PL hladkej múky
- 1 červená cibuľa
- 100 g strúhaného tvrdého syru
- 3 vajíčka
- soľ
- čierne mleté korenie
- červené mleté korenie
- mletý cesnak
Postup
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšie kúsky.
Karfiol umyjeme, zbavíme tvrdých častí a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme do misy ku zemiakom.
Následne pridáme pór a koreniny spolu s 5 lyžicami múky. Premiešame rukou, aby sa koreniny dostali aj na spodok misy. Teraz všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Nemusíme dosiahnuť hladkú konzistenciu.
Do zmesi pridáme vajíčka, nakrájanú cibuľku, rajčiny a kápiu. Nezabudneme ani na syr. Premiešame už iba rukou.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Rovnomerne naň uložíme cesto. Pečieme ho približne 55 minút na 180 stupňoch.
Koláč najlepšie chutí na druhý deň, nemali by sme ho krájať horúci, ale vychladnutý, aby pekne držal tvar. Podávame ho samotné alebo s dresingom, prípadne ozdobený syrom. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní