FOTORECEPT Plno zeleniny stačí dať na hodinu do rúry: Výsledkom je slaný koláč, ktorý budete robiť na dva plechy!

Slaný koláč fotorecept

Perfektná konzistencia pečenej zeleniny v podobe koláča vás dostane (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Nahradiť koláč plnohodnotným jedlom na obed nie je zrovna najlepším nápadom. Existuje však riešenie v podobe zeleninového koláča. Teda, aspoň my tak voláme tento recept, ktorý doma robíme naozaj často. Pripravte si ho spolu s nami, určite neobanujete.

Potrebujeme

  • 5 väčších zemiakov
  • 1 karfiol
  • 1 pór
  • 100 g rajčín
  • 1 kápia
  • 5 PL hladkej múky
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g strúhaného tvrdého syru
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červené mleté korenie
  • mletý cesnak

Postup

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšie kúsky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Karfiol umyjeme, zbavíme tvrdých častí a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme do misy ku zemiakom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne pridáme pór a koreniny spolu s 5 lyžicami múky. Premiešame rukou, aby sa koreniny dostali aj na spodok misy. Teraz všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Nemusíme dosiahnuť hladkú konzistenciu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do zmesi pridáme vajíčka, nakrájanú cibuľku, rajčiny a kápiu. Nezabudneme ani na syr. Premiešame už iba rukou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Plech vystelieme papierom na pečenie. Rovnomerne naň uložíme cesto. Pečieme ho približne 55 minút na 180 stupňoch.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Koláč najlepšie chutí na druhý deň, nemali by sme ho krájať horúci, ale vychladnutý, aby pekne držal tvar. Podávame ho samotné alebo s dresingom, prípadne ozdobený syrom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame