FOTORECEPT Marocká šošovicová polievka: Zažeňte hlad aj choroby s ľahkým orientálnym receptom

Marocká šošovicová polievka, Fotorecept

Marocká šošovicová polievka zaženie hlad aj choroby (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Orientálna kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou a bohatými chuťami. Tajomstvo spočíva v koreninách, ktorými sa nešetrí. Tradičnú marockú polievku zo šošovice, z paradajok a mrkvy uvaríte do pol hodiny. Je chutná, nezaťaží trávenie a naštartuje imunitu. Navarte pokojne za veľký hrniec. V chladničke vydrží zo tri dni a recept zvládne aj kuchár začiatočník.

Potrebujeme:

  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čili papričky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 konzervu lúpaných paradajok
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku kurkumy
  • 1 lyžičku rímskej rasce
  • 1 lyžičku mletého koriandra
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • citrónovú šťavu

Postup:

Najskôr pripravíme zeleninu. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a čili posekáme nadrobno. Cesnak očistíme a odložíme na neskôr.

Marocká šošovicová polievka, Fotorecept, nakrájaná mrkva, cibuľa a cesnak
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

V hrnci rozpálime olej, na ktorom speníme cibuľu. Pridáme mrkvu, všetky koreniny a pár minút restujeme na miernom plameni.

Marocká šošovicová polievka, Fotorecept, restovanie mrkvy a cibule
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

K základu pridáme paradajky, šošovicu, zalejeme vývarom a varíme 15 – 20 minút, kým zelenina a šošovica zmäknú. Pár minút pred koncom varenia pridáme pretlačený cesnak.

Marocká šošovicová polievka, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Hotovú polievku dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna. Môžeme dozdobiť čerstvým koriandrom alebo inými bylinkami.

Marocká šošovicová polievka, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Dobrú chuť!

Marocká šošovicová polievka, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame