Recept na dnes: Milovníci tarhone, tento postup musíte vyskúšať – omáčka je famózna!

Krémová tarhoňa v paradajkovej omáčke dokonale ulahodí vašim chuťovým pohárikom (Zdroj: Freepik/freepik)

Hoci mnohí z nás využívajú tarhoňu ako prílohu k rôznym druhom zeleninových či mäsových pokrmom, dajte jej šancu aj v inom kabáte. Pripravte si z nej samostatné jedlo podobné rizotu. Krémová tarhoňa v paradajkovej omáčke dokonale ulahodí vašim chuťovým pohárikom. Symfónia paradajkovej chuti zjemnenej smotanou zaručene poteší každého kulinára!

Na 4 porcie potrebujete

  • 1 kg paradajok
  • 100 g slaniny
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 5 – 6 strúčikov cesnaku
  • 300 g suchej tarhone
  • 250 ml vývaru alebo vody
  • 1 ČL obľúbených talianskych byliniek
  • soľ a korenie
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • parmezán podľa chuti

Ako na to?

  1. Paradajky narežte do kríža, vložte do misky a zalejte vriacou vodou, v ktorej ich nechajte odstáť asi 5 minút. Následne ich prepláchnite ľadovou vodou. Takto sa jednoducho zbavíte šupky, ktorú jemne nožíkom stiahnite a olúpané paradajky nakrájajte na kúsky.
  2. Pokým čakáte na paradajky, môžete si začať pozvoľne opekať kúsky slaniny a kocky cibule. Keď máte cibuľu orestovanú dozlatista, pridajte na pár sekúnd cesnak na prevoňanie pokrmu.
  3. Následne pridajte paradajky, ktoré krátko so zmesou orestujte.
  4. Pridajte surovú tarhoňu, bylinky a ochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Suroviny zalejte vývarom a pod pokrievkou za občasného miešania varte domäkka.
  6. V prípade potreby pridávajte vodu alebo vývar.
  7. Keď sú suroviny uvarené, do pokrmu primiešajte smotanu a nastrúhaný parmezán. Pokrm prehrejte, ochutnajte a prípadne dochuťte.
  8. Podávajte s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou či pažítkou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame