Polievku na kyslo z mladej fazuľky pozná asi každý. No čo tak vyskúšať ďalšiu krémovku, ktorá je na zimu ako stvorená? Výborne zahreje, zasýti a zachutí! Polievka je hustejšia vďaka kombinácii fazuľky, zemiaku a cukety. Nemusíte pridávať žiadnu smotanu, pokiaľ teda nechcete chuť ešte viac zjemniť.
Potrebujeme:
- 500 g zelenej fazuľky
- cuketu
- 3 stredne veľké zemiaky
- 3 stredne veľké cibule
- maslo
- 1,5 l zeleninového vývaru
- štipku čili
- soľ, korenie
Postup:
|
Zeleninu si očistíme a nachystáme. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketová polievka len v 3 krokoch: Diétna a výborná zároveň! |
|
|
V menšom hrnci, v osolenej vode varíme fazuľku. Nevaríme ju dlho, chceme aby bola chrumkavá. Vo väčšom hrnci si na masle opražíme cibuľku, pridáme nakrájané zemiaky a cuketu, ktorú chvíľku restujeme a následne zalejeme vývarom. |
|
Uvarenú fazuľu precedíme. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
|
Keď zelenina zmäkne, pridáme k nej polovicu zelených fazuliek a polievku rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a čili. Nakoniec pridáme druhú polovicu fazuliek. |
Máte radi zelenú fazuľku? Aké jedlá si z nej pripravujete vy? Napíšte a poraďte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na