FOTORECEPT Mrkvová polievka na ázijský spôsob: Výnimočnú chuť jej dodá treska aj krevety

Táto polievka zasýti a aj zahreje počas chladných dní (Zdroj: Plnielanu.sk)

Aj stará dobrá klasika môže v novom šate chutiť úplne inak. Príkladom je tento recept, v ktorom sme využili základ mrkvovej polievky. Doplnili sme ho o rybaciu chuť a výsledok je famózny.

Potrebujeme:

  • 2 žlté cibule
  • olivový olej
  • 900 g mrkvy
  • 25 g nastrúhaného zázvoru
  • 1 PL rybacej omáčky
  • krevety
  • aljašskú tresku
  • ryžové rezance
  • kokosové mlieko
  • soľ
  • kari
  • sušený cesnak
  • čierne mleté korenie
  • mletú rascu

Postup:

Už tradične si pripravíme cibuľový základ. Na rozpálenom oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu do sklovita.

nakrájaná cibuľa
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Cibuľu ochutíme zmesou korenín.

koreniny
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Mrkvu aj zázvor ošúpeme a pokrájame na drobné kúsky. Pridáme k polievke. Chvíľu opražíme, potom podlejeme zhruba 1,5 l vody.

fotorecept, mrkvová polievka na ázijský spôsob
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju a pridáme k nej kokosové mlieko.

fotorecept, mrkvová polievka na ázijský spôsob
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Aljašskú tresku si osmažíme na oleji. V druhom hrnci medzitým vo vriacej vode uvaríme krevety a pripravíme si aj ryžové rezance.

aljašská treska na panvici
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Podávame všetko spolu. Dobrú chuť!

fotorecept, mrkvová polievka na ázijský spôsob
(Zdroj: Plnielanu.sk)
fotorecept, mrkvová polievka na ázijský spôsob
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame