FOTORECEPT Keď sa spoja muffiny a cheesecake: Mňamka, ktorej sa nebudete vedieť dojesť!

Sladká maškrta, ktorej sa nedá povedať nie (Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Cheesecake patrí dlhodobo k najobľúbenejším sladkým dezertom u nás doma. Na jeho prípravu sme však nemali dostatok surovín, a tak sme sa rozhodli improvizovať. Podarilo sa nám vytvoriť akýsi hybrid, ktorý priniesol hneď niekoľko výhod. Bol oveľa vláčnejší a obsahoval menej kalórií. Odteraz budeme robiť cheesecake iba takto – ako muffcake!

Potrebujeme

  • 230 g jahôd
  • 130 g gréckeho bieleho jogurtu
  • 100 g mascarpone
  • 100 g ricotty
  • 170 g sušienok
  • 55 g masla
  • 2 vajcia
  • 40 ml vody
  • 10 ml javorového sirupu
  • 15 g pomarančovej kôry

Postup

Už tradične začneme s prípravou korpusu. My sme ako sušienky tentokrát zvolili tie bez obsahu cukru. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom a vodou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Takto vytvorenú zmes sme vložíme a utlačíme na spodok muffinovej formičky. Do jednej formičky dávame zhruba 13 gramov sušienkového cesta.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Mascarpone, jogurt a ricottu vymiešame s vajcami. Do plnky pridáme aj trochu javorového sirupu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Aby sme dezert osviežili, zapracujeme sem aj nastrúhanú kôru z umytého pomaranča.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Plnku nanášame na dobre utlačené cesto, ktoré je už vo formičkách. Opäť sa snažíme dávať rovnaké množstvo plnky, aby sa nám dezerty v rúre prepiekli rovnomerne.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Na záver jahody popučíme v miske pomocou obyčajnej vidličky. Spolu so šťavou ich nanesieme na plnku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Muffiny pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame