Cheesecake patrí dlhodobo k najobľúbenejším sladkým dezertom u nás doma. Na jeho prípravu sme však nemali dostatok surovín, a tak sme sa rozhodli improvizovať. Podarilo sa nám vytvoriť akýsi hybrid, ktorý priniesol hneď niekoľko výhod. Bol oveľa vláčnejší a obsahoval menej kalórií. Odteraz budeme robiť cheesecake iba takto – ako muffcake!
Potrebujeme
- 230 g jahôd
- 130 g gréckeho bieleho jogurtu
- 100 g mascarpone
- 100 g ricotty
- 170 g sušienok
- 55 g masla
- 2 vajcia
- 40 ml vody
- 10 ml javorového sirupu
- 15 g pomarančovej kôry
Postup
Už tradične začneme s prípravou korpusu. My sme ako sušienky tentokrát zvolili tie bez obsahu cukru. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom a vodou.

Takto vytvorenú zmes sme vložíme a utlačíme na spodok muffinovej formičky. Do jednej formičky dávame zhruba 13 gramov sušienkového cesta.

Mascarpone, jogurt a ricottu vymiešame s vajcami. Do plnky pridáme aj trochu javorového sirupu.

Aby sme dezert osviežili, zapracujeme sem aj nastrúhanú kôru z umytého pomaranča.

Plnku nanášame na dobre utlačené cesto, ktoré je už vo formičkách. Opäť sa snažíme dávať rovnaké množstvo plnky, aby sa nám dezerty v rúre prepiekli rovnomerne.

Na záver jahody popučíme v miske pomocou obyčajnej vidličky. Spolu so šťavou ich nanesieme na plnku.

Muffiny pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Dobrú chuť!

Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku
Zdieľať na