Tiramisu je sladkou dobrotou a talianskou národnou pýchou. Je celkom prekvapivé, že aj keď jeho korene siahajú až do čias renesancie, moderný recept pochádza len zo 70. rokov 20. storočia a to do mesta Treviso.
Tiramisu je sladkou dobrotou a talianskou národnou pýchou. Je celkom prekvapivé, že aj keď jeho korene siahajú až do čias renesancie, moderný recept pochádza len zo 70. rokov 20. storočia a to do mesta Treviso. Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu.
Potrebujeme:
- 400 g pozdĺžnych piškót
- 120 g cukru
- kakao
- čokoládové vločky
- 6 vajíčok
- 500 g mascarpone
- kávu
Postup:
Najskôr oddelíme žĺtka od bielok. Do žĺtka vsypeme väčšiu časť pripraveného cukru a rozmiešame na krém mixérom. Následne pridáme mascarpone a ďalej miešame.
Z bielok a zvyšku cukru vyšľaháme hustý sneh a oba krémy spolu veľmi jemne premiešame. Pripravíme si misu, do ktorej najskôr rozotrieme vrstvu krému.
Následne dodáme piškóty namočené v káve a prekyjeme ich vrstvou krému, posypeme trochou čokoládových vločiek a pokračujeme opäť vrstvou kávových piškót.
Na poslednú vrstvu si necháme krém, ktorý potom rovnomerne posypeme kakaom. Koláč necháme odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Zdieľať na