Aj vy si určite tento recept pamätáte ešte z detstva. Klasickú kyslú vajíčkovú polievku sme mávali v škôlke, robili ju doma rodičia alebo starí rodičia. Rokmi ste možno na tento chutný pokrm zabudli a preto sme sa rozhodli pripomenúť vám ho.
Potrebujeme
- 4 veľké zemiaky
- 800 ml mlieka
- bobkový list
- soľ
- čierne mleté korenie
- čierne celé korenie
- červená mletá paprika
- 2 PL hladkej múky
- ocot
- vajíčka

Postup
Vajíčka si dáme uvariť natvrdo. Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou iba jemne nad okraj.

Po chvíli pridám bobkový list. Keď sú zemiaky už aspoň z polovice uvarené, pridáme do hrnca mlieko.

Osolíme, dochutíme čiernym korením a červenou mletou paprikou. Necháme prevariť približne 10 minút.

Do polievky dáme teraz zátriepku, ktorú si pripravíme tak, že približne v 200 ml mlieka (alebo smotany na varenie) rozmiešame hladkú múku. Túto zmes prilejeme do polievky.

Za stáleho miešania varíme ešte asi 5 minút. Polievku necháme vychladnúť a následne do nej prilejeme ocot. Odporúčame po polievkových lyžiciach a vždy ochutnať, aby ste to neprestrelili.

Nakoniec polievku naberieme do taniera alebo do misky a pridáme navrch rozdrobené uvarené vajíčko. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní