FOTORECEPT Vajíčková polievka na kyslo: Pamätáme si ju ešte z detstva, je jednoduchá, lacná a výborná

Krémová zemiaková polievka

Túto kyslú polievku si určite pamätáte z detstva (Zdroj: GettyImages)

Aj vy si určite tento recept pamätáte ešte z detstva. Klasickú kyslú vajíčkovú polievku sme mávali v škôlke, robili ju doma rodičia alebo starí rodičia. Rokmi ste možno na tento chutný pokrm zabudli a preto sme sa rozhodli pripomenúť vám ho.

Potrebujeme

  • 4 veľké zemiaky
  • 800 ml mlieka
  • bobkový list
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • čierne celé korenie
  • červená mletá paprika
  • 2 PL hladkej múky
  • ocot
  • vajíčka
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Postup

Vajíčka si dáme uvariť natvrdo. Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou iba jemne nad okraj.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po chvíli pridám bobkový list. Keď sú zemiaky už aspoň z polovice uvarené, pridáme do hrnca mlieko.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Osolíme, dochutíme čiernym korením a červenou mletou paprikou. Necháme prevariť približne 10 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do polievky dáme teraz zátriepku, ktorú si pripravíme tak, že približne v 200 ml mlieka (alebo smotany na varenie) rozmiešame hladkú múku. Túto zmes prilejeme do polievky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Za stáleho miešania varíme ešte asi 5 minút. Polievku necháme vychladnúť a následne do nej prilejeme ocot. Odporúčame po polievkových lyžiciach a vždy ochutnať, aby ste to neprestrelili.

Kyslá polievka
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Nakoniec polievku naberieme do taniera alebo do misky a pridáme navrch rozdrobené uvarené vajíčko. Dobrú chuť!



Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame