FOTORECEPT Originálna polievka, ktorú môžete jesť aj v lete: Takto varia Mexičania, tá sviežosť vás donúti dať si dupľu!

Fotorecept, Sopa De Lima

Ľahká mexická polievka z Yucatánu Sopa de Lima osvieži a zasýti v akomkoľvek počasí (Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)

Sopa de Lima je ľahká mexická polievka z Yucatánu, ktorá osvieži a zasýti v akomkoľvek počasí! Mexičania ju jedia poriadne pálivú, s tortilovými čipsami a salsou, polievku netradične zapíjajú pivom či margaritou. S naším overeným jednoduchým receptom zvládnete túto tradičnú pochúťku raz-dva aj vy!

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 1,5 litra kuracieho vývaru
  • 6 limetiek
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 žltú cibuľu
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 červené paradajky
  • 1/2 šálky čerstvého koriandra
  • 1 zelenú chilli papričku bez semiačok
  • 1 lyžicu rastlinného oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • oregano
  • tymián
  • tortilové čipsy
Fotorecept, Sopa De Lima
(Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Mexická fazuľa z morčacieho mäsa s avokádom: Šťavnatá zdravá pochúťka


Postup:

Fotorecept, Sopa De Lima
(Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)

1. Vo veľkom hrnci priveďte k varu vývar, kuracie prsia, červenú cibuľu nakrájanú na štvrťky, prelisovaný cesnak, oregano, tymián, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.

2. Varte 15 až 20 minút na miernom ohni, kým nie sú kuracie prsia ružové a vývar priezračný.

3. Uvarené prsia vytiahnite z polievky, nakrájajte na rezance a vráťte naspäť do hrnca.

4. Na panvici zahrejte rastlinný olej, pridajte na kocky nakrájanú žltú cibuľu a čili papričku. Restujte domäkka. Pridajte paradajky nakrájané na kocky a zmes varte do zmäkknutia asi 5 minút. Následne pridajte všetko z panvice do hrnca s polievkou.

5. Polievku dosoľte podľa chuti, pridajte limetovú šťavu aj polovicu limetky a na vysokom ohni varte ďalších 10 minút.

6. Z hotovej polievky vytiahnite limetku. Podávajte s čerstvým koriandrom a tortilovými čipsami. Dobrú chuť!

Fotorecept, Sopa De Lima
(Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame