FOTORECEPT Originálna polievka, ktorú môžete jesť aj v lete: Takto varia Mexičania, tá sviežosť vás donúti dať si dupľu!

Fotorecept, Sopa De Lima

Ľahká mexická polievka z Yucatánu Sopa de Lima osvieži a zasýti v akomkoľvek počasí (Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)

Sopa de Lima je ľahká mexická polievka z Yucatánu, ktorá osvieži a zasýti v akomkoľvek počasí! Mexičania ju jedia poriadne pálivú, s tortilovými čipsami a salsou, polievku netradične zapíjajú pivom či margaritou. S naším overeným jednoduchým receptom zvládnete túto tradičnú pochúťku raz-dva aj vy!

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 1,5 litra kuracieho vývaru
  • 6 limetiek
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 žltú cibuľu
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 červené paradajky
  • 1/2 šálky čerstvého koriandra
  • 1 zelenú chilli papričku bez semiačok
  • 1 lyžicu rastlinného oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • oregano
  • tymián
  • tortilové čipsy
Fotorecept, Sopa De Lima
(Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Mexická fazuľa z morčacieho mäsa s avokádom: Šťavnatá zdravá pochúťka


Postup:

Fotorecept, Sopa De Lima
(Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)

1. Vo veľkom hrnci priveďte k varu vývar, kuracie prsia, červenú cibuľu nakrájanú na štvrťky, prelisovaný cesnak, oregano, tymián, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.

2. Varte 15 až 20 minút na miernom ohni, kým nie sú kuracie prsia ružové a vývar priezračný.

3. Uvarené prsia vytiahnite z polievky, nakrájajte na rezance a vráťte naspäť do hrnca.

4. Na panvici zahrejte rastlinný olej, pridajte na kocky nakrájanú žltú cibuľu a čili papričku. Restujte domäkka. Pridajte paradajky nakrájané na kocky a zmes varte do zmäkknutia asi 5 minút. Následne pridajte všetko z panvice do hrnca s polievkou.

5. Polievku dosoľte podľa chuti, pridajte limetovú šťavu aj polovicu limetky a na vysokom ohni varte ďalších 10 minút.

6. Z hotovej polievky vytiahnite limetku. Podávajte s čerstvým koriandrom a tortilovými čipsami. Dobrú chuť!

Fotorecept, Sopa De Lima
(Zdroj: Plnielanu.sk/Pedro)


Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close