Sopa de Lima je ľahká mexická polievka z Yucatánu, ktorá osvieži a zasýti v akomkoľvek počasí! Mexičania ju jedia poriadne pálivú, s tortilovými čipsami a salsou, polievku netradične zapíjajú pivom či margaritou. S naším overeným jednoduchým receptom zvládnete túto tradičnú pochúťku raz-dva aj vy!
Na 4 porcie potrebujeme:
- 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
- 1,5 litra kuracieho vývaru
- 6 limetiek
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 žltú cibuľu
- 1 červenú cibuľu
- 2 červené paradajky
- 1/2 šálky čerstvého koriandra
- 1 zelenú chilli papričku bez semiačok
- 1 lyžicu rastlinného oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- oregano
- tymián
- tortilové čipsy
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Mexická fazuľa z morčacieho mäsa s avokádom: Šťavnatá zdravá pochúťka
Postup:
1. Vo veľkom hrnci priveďte k varu vývar, kuracie prsia, červenú cibuľu nakrájanú na štvrťky, prelisovaný cesnak, oregano, tymián, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.
2. Varte 15 až 20 minút na miernom ohni, kým nie sú kuracie prsia ružové a vývar priezračný.
3. Uvarené prsia vytiahnite z polievky, nakrájajte na rezance a vráťte naspäť do hrnca.
4. Na panvici zahrejte rastlinný olej, pridajte na kocky nakrájanú žltú cibuľu a čili papričku. Restujte domäkka. Pridajte paradajky nakrájané na kocky a zmes varte do zmäkknutia asi 5 minút. Následne pridajte všetko z panvice do hrnca s polievkou.
5. Polievku dosoľte podľa chuti, pridajte limetovú šťavu aj polovicu limetky a na vysokom ohni varte ďalších 10 minút.
6. Z hotovej polievky vytiahnite limetku. Podávajte s čerstvým koriandrom a tortilovými čipsami. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní