Na Slovensku si zemiaky našli v jedálničku stále miesto a napriek tomu, že ich väčšinou považujeme za prílohu, dá sa z nich pripraviť aj chutné sýte hlavné jedlo. Rozhodujúcu úlohu hrajú aj v tomto recepte. Vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia.
Potrebujeme:
- 10 väčších zemiakov
- 1 cibuľu
- 100 g slaniny
- 100 g klobásy
- 100 g syra
Postup:
![]() |
Zemiaky si očistíme a umyjeme. Ošúpanú cibuľu, klobásu, slaninu a syr nakrájame na plátky. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku |
|
![]() |
Do zemiakov spravíme zárezy vzdialené približne centimeter. Treba si však dávať pozor, aby sme dolnú časť neprekrojili. |
![]() |
Do jednotlivých zárezov vkladáme striedavo nakrájaný syr, slaninu, cibuľu a klobásu. |
Mohlo by vás zaujímať: Diéta pre milovníkov zemiakov: Recept starých materí funguje aj dnes! |
|
![]() |
Naplnené zemiaky poukladáme na plech a prikryjeme alobalom. Pečieme na 200 stupňoch asi 50 minút. Riadime sa skúsenosťami s našou rúrou. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Máte v obľube jedlá zo zemiakov? Ktoré ďalšie recepty na ich prípravu by ste odporučili čitateľom? Napíšte v diskusii.
Zdieľať na