Zemiakové placky s pečienkou sú klasika. Ale ochutnali ste niekedy placky z pečienky? Pečienka urobí aj z obyčajného jedla ozajstnú chuťovku. A brokolica zasa doplní vitamíny. Nemusíte sa báť urobiť celú kopu placiek. Čo zvýši, odložíte na druhý deň a keď vás prepadne hlad, dobré sú aj studené. Rozpáľte panvicu! Naučíme vás recept na skvelé placky z kuracej pečene.
Potrebujeme
- 1 stredne veľkú brokolicu
- 200 g kuracích pečienok
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 5 – 6 ks zemiakov
- 2 vajcia
- majoránku
- čierne mleté korenie
- soľ
- olej

Postup
Brokolicu umyjeme a dáme do osolenej vriacej vody. Varíme do polomäkka, zlejeme vodu a 2/3 rozmixujeme na pyré. Zvyšok nakrájame na kúsky.

Pečienku dobre umyjeme, osušíme a dáme do mixéra. Očistenú cibuľu spolu s cesnakom nakrájame, pridáme k pečienke a všetko rozmixujeme.

Do väčšej misy najemno postrúhame zemiaky, pridáme pečeňový základ, brokolicu, vajcia a koreniny podľa chuti.

Prísady poriadne premiešame a vznikne nám polotuhé cestíčko. Ak by bolo priveľmi riedke, zahustíme ho trochou múky alebo strúhankou. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme.

5. Na rozpálenom oleji tvarujeme hrubšie placky a opečieme ich dozlatista s oboch strán. Už rozvoniava celá kuchyňa. Placky môžeme podávať samotné či s obľúbeným dresingom. Nám najviac chutia s pohárom kyslého mlieka a čerstvou jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!
Zdieľať na