Pokiaľ vám v domácich burgroch, bagetách či len ako príloha k jedlu niečo chýba, možno to bude práve coleslaw. Mimoriadne obľúbený šalát doplní svojou chuťou nejeden pokrm. Pripraviť si ho je úplne jednoduché.
Potrebujeme
- 1 ks červenej (alebo bielej) kapusty
- 2 ks mrkvy
- 3 PL majonézy
- 1 ks biely jogurt
- polovica tégliku kyslej smotany
- 1 ks žltej cibule
- 0,5 citrónu
- 1 PL cukru
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
Kapustu a mrkvu nakrájame na drobné kúsky. Niektorí sú zvyknutí zeleninu chvíľu povariť, my to nerobíme. Chutí nám viac chrumkavá.

V druhej miske si zmiešame jogurt s majonézou, smotanou a s cukrom.

K jogurtovej zmesi pridáme šťavu z polovice citrónu.

Následne spojíme obe misky do jednej. Kapustu s mrkvou poriadne vymiešame v jogurtovej zmesi a môžeme rovno podávať.



Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku
Zdieľať na