Šampiňóny obsahujú množstvo minerálov a stopových látok. Okrem toho, že sú prospešné pre naše zdravie, výborne chutia. Aj to nás motivovalo k tomu, aby sme si z nich pripravili lahodný a hustý krém. Ak milujete krémové polievky, neváhajte a pripravte si tento recept tiež.
Potrebujeme:
- 500 g čerstvých šampiňónov
- 500 g zaváraných šampiňónov
- 1 žltú cibuľu
- 1 smotanu na šľahanie
- 4 zemiaky
- soľ
- majorán
- trošku červenej papriky
- hubový bujón
- vodu
- olej
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom oleji ju opražíme dozlatista.

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli a premiešame. Časť zo šampiňónov však odložíme bokom.

Podobne si pripravíme aj zemiaky. Ošúpeme ich, umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca k šampiňónom.

Všetko okoreníme, osolíme a podlejeme vodou. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Následne do hrnca pridáme zavárané šampiňóny, ktoré sme prepláchli čistou vodou. Povaríme ešte 5 minút.

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme k nej smotanu na šľahanie. Celé to opäť pomixujeme a povaríme pár minút na slabšom plameni. Šampiňóny, ktoré sme si dali bokom, teraz opražíme na masle. Budú slúžiť ako dekorácia.

Dobrú chuť!

Zdieľať na