FOTORECEPT Šampiňónový krém: Uvarte si chutnú polievku, ktorá zahreje telo aj dušu

Šampiňónový krém je hustý a sýty (Zdroj: Plnielanu.sk)

Šampiňóny obsahujú množstvo minerálov a stopových látok. Okrem toho, že sú prospešné pre naše zdravie, výborne chutia. Aj to nás motivovalo k tomu, aby sme si z nich pripravili lahodný a hustý krém. Ak milujete krémové polievky, neváhajte a pripravte si tento recept tiež.

Potrebujeme:

  • 500 g čerstvých šampiňónov
  • 500 g zaváraných šampiňónov
  • 1 žltú cibuľu
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 4 zemiaky
  • soľ
  • majorán
  • trošku červenej papriky
  • hubový bujón
  • vodu
  • olej

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom oleji ju opražíme dozlatista.

fotorecept, šampiňónový krém, smaženie cibuľky
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli a premiešame. Časť zo šampiňónov však odložíme bokom.

fotorecept, šampiňónový krém, pokrájané šampiňóny
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Podobne si pripravíme aj zemiaky. Ošúpeme ich, umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca k šampiňónom.

fotorecept, šampiňónový krém
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Všetko okoreníme, osolíme a podlejeme vodou. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Následne do hrnca pridáme zavárané šampiňóny, ktoré sme prepláchli čistou vodou. Povaríme ešte 5 minút.

fotorecept, šampiňónový krém
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme k nej smotanu na šľahanie. Celé to opäť pomixujeme a povaríme pár minút na slabšom plameni. Šampiňóny, ktoré sme si dali bokom, teraz opražíme na masle. Budú slúžiť ako dekorácia.

fotorecept, šampiňónový krém, šampiňóny na panvici
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Dobrú chuť!

fotorecept, šampiňónový krém
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame