FOTORECEPT Smotanové cestoviny so slaninkou: Sú rýchle a božské!

Cestoviny

Cestoviny Aglio e olio si pripravíte z pár surovín (Zdroj: Plnielanu.sk)

Jednoduché a voňavé bucatini, ktorým dominuje slaninka, si zamilujete. Ich príprava je totiž jednoduchá, rýchla a zasýtite nimi celú rodinu. Ako si známe cestoviny, ktorých recept pochádza z Talianska, vykúzlite vo vlastnej kuchyni?

Potrebujeme

  • cestoviny typu bucatini
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mäsovej slaniny
  • 100 g parmezánu
  • 2 malé žlté cibule
  • 3 vajíčka
  • 2 dcl bieleho polosladkého vína
  • 15 ml olivového oleja
  • štipku soli

Postup

Ako prvé si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale. Slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na olivovom oleji. Hneď, ako trochu pustí šťavu, pridáme k nej nakrájanú cibuľu.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Slaninu spolu s cibuľou opečieme do zlatista. Následne prilejeme biele víno a dusíme, kým sa neodparí alkohol.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

V miske medzitým zmiešame žĺtka so smotanou na šľahanie, štipkou soli a nastrúhaným parmezánom.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Zmes prilejeme do hrnca a pridáme tiež uvarené cestoviny.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Všetko spolu poriadne premiešame a chvíľu povaríme.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Podávame s nastrúhaným parmezánom, nadrobno opečenou slaninkou a na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame