Jednoduché a voňavé bucatini, ktorým dominuje slaninka, si zamilujete. Ich príprava je totiž jednoduchá, rýchla a zasýtite nimi celú rodinu. Ako si známe cestoviny, ktorých recept pochádza z Talianska, vykúzlite vo vlastnej kuchyni?
Potrebujeme
- cestoviny typu bucatini
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g mäsovej slaniny
- 100 g parmezánu
- 2 malé žlté cibule
- 3 vajíčka
- 2 dcl bieleho polosladkého vína
- 15 ml olivového oleja
- štipku soli
Postup
Ako prvé si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale. Slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na olivovom oleji. Hneď, ako trochu pustí šťavu, pridáme k nej nakrájanú cibuľu.

Slaninu spolu s cibuľou opečieme do zlatista. Následne prilejeme biele víno a dusíme, kým sa neodparí alkohol.

V miske medzitým zmiešame žĺtka so smotanou na šľahanie, štipkou soli a nastrúhaným parmezánom.

Zmes prilejeme do hrnca a pridáme tiež uvarené cestoviny.

Všetko spolu poriadne premiešame a chvíľu povaríme.

Podávame s nastrúhaným parmezánom, nadrobno opečenou slaninkou a na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zdieľať na