FOTORECEPT Zdravšia verzia pre silných jedákov: Sójové soté milo prekvapí aj mäsožravcov, dajte mu šancu

Sójové soté so zeleninou, Fotorecept, Varenie

Sója má v kuchyni všestranné využitie (Zdroj: GettyImages)

Sója má v kuchyni všestranné využitie a používa sa v rôznych formách. Azda najznámejšie sú sójové kocky, plátky, či rezance, z ktorých varili už naše babičky. Balíček vás vyjde na pár centov a naje sa celá rodina. Sója je plnohodnotnou náhradou mäsa a jedlo nechutí o nič horšie. Naopak, spestrí klasické recepty, ktorých ste sa už možno prejedli. Jemne pikantné soté zo sójových kociek hrá farbami a novými chuťami. S naším receptom navaríte dobre, lacno a rýchlo.

Budeme potrebovať:

  • 1 balenie sójových kociek (80 g)
  • 1 kocku zeleninového bujónu
  • 1 veľkú cibuľu
  • olej
  • 1 malú konzervu paradajkového pretlaku
  • 1 červenú papriku
  • 1 zelenú papriku
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 1 hrsť zelených fazuľových lúskov
  • 150 ml smotany na varenie
  • mleté čili
  • soľ

Mohlo by vás zaujať: Tofu nie je len pre vegetariánov: Pripravte si z neho chutné menu


Postup:

Sójové soté so zeleninou, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)
  1. Do misky dáme sójové kocky, rozdrobený bujón, zalejeme horúcou vodou a necháme stáť aspoň 30 minút. Potom vodu zlejeme, kocky vyžmýkame a dáme bokom.
Sójové soté so zeleninou, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. K cibuľke pridáme sójové kocky a 2 – 3 minútky opekáme. Podlejeme pretlakom, trochou vody a necháme dusiť pod pokrievkou do mäkka.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kura trochu inak: Vyskúšajte pikantné soté


Sójové soté so zeleninou, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Zeleninu nakrájame podľa chuti, pokojne aj na väčšie kúsky, soté bude vyzerať ešte farebnejšie. Pridáme k sóji a dusíme ešte 10 minút.

Sójové soté so zeleninou, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Na záver soté zjemníme smotanou, dosolíme, pridáme čili podľa chuti a prevaríme. Podávame s ryžou, cestovinami alebo farebnou zmesou naplníme zemiakovú placku.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame