Konzumáciu rýb a morských plodov by sme mali vzhľadom k ochrane životného prostredia obmedziť. Ak ste však už dlho nemali rybacie mäso a máte naň chuť, vyskúšajte si urobiť steak z tuniaka.
Potrebujeme
- steak z tuniaka
- 100 g masla
- 2 ČL horčice
- trochu petržlenovej vňate
- olivový olej
- 2 dcl bieleho vína
- 4 väčšie zemiaky
- 3 paradajky
- 3 papriky
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
Postup
Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Použiť môžeme akúkoľvek zeleninu, ktorú máme doma. My sme zvolili paradajky, papriku, mrkvu a cibuľku.
Na panvicu dáme kvapku oleja, necháme prehriať a pridáme nakrájanú zeleninu. Chvíľu opekáme, nakoniec podlejeme vínom. Takto pripravujeme zeleninu približne 7 minút.
Medzitým si očistíme zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody. Varíme, kým nie sú pripravené do 3/4. Potom zemiaky opečieme na panvici na troche oleja.
Tuniaka opatrne opláchneme. Z každej strany ho jemne potrieme olivovým olejom, nasolíme a nakoreníme.
Na panvicu, v ktorej sme robili zeleninu a v ktorej nám ostal vínový výpek, si dáme rozpustiť plátky masla s horčicou.
Po rozpustení pridáme petržlenovú vňať a tuniaka. Opekáme z každej strany podľa toho, či ho chceme úplne prepečený alebo medium.
Servírujeme s pripravenou zeleninou a opečenými zemiakmi. Na záver ho prelejeme výpekom z panvice, v ktorom sme zmiešali víno s maslom, horčicou a petržlenovou vňaťou. Podávame s pohárom vychladeného bieleho vína.
Zdieľať na
Zdieľaní