FOTORECEPT Dali by ste si rybu? Steak z tuniaka bude novinka vo vašej kuchyni, z tej chuti odpadnete

Rybací steak

Steak z tuniaka si zamilujete (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Konzumáciu rýb a morských plodov by sme mali vzhľadom k ochrane životného prostredia obmedziť. Ak ste však už dlho nemali rybacie mäso a máte naň chuť, vyskúšajte si urobiť steak z tuniaka.

Potrebujeme

  • steak z tuniaka
  • 100 g masla
  • 2 ČL horčice
  • trochu petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • 2 dcl bieleho vína
  • 4 väčšie zemiaky
  • 3 paradajky
  • 3 papriky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva

Postup

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Použiť môžeme akúkoľvek zeleninu, ktorú máme doma. My sme zvolili paradajky, papriku, mrkvu a cibuľku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na panvicu dáme kvapku oleja, necháme prehriať a pridáme nakrájanú zeleninu. Chvíľu opekáme, nakoniec podlejeme vínom. Takto pripravujeme zeleninu približne 7 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým si očistíme zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody. Varíme, kým nie sú pripravené do 3/4. Potom zemiaky opečieme na panvici na troche oleja.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tuniaka opatrne opláchneme. Z každej strany ho jemne potrieme olivovým olejom, nasolíme a nakoreníme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na panvicu, v ktorej sme robili zeleninu a v ktorej nám ostal vínový výpek, si dáme rozpustiť plátky masla s horčicou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po rozpustení pridáme petržlenovú vňať a tuniaka. Opekáme z každej strany podľa toho, či ho chceme úplne prepečený alebo medium.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Servírujeme s pripravenou zeleninou a opečenými zemiakmi. Na záver ho prelejeme výpekom z panvice, v ktorom sme zmiešali víno s maslom, horčicou a petržlenovou vňaťou. Podávame s pohárom vychladeného bieleho vína.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame