FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!

Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč

plnielanu.sk/Anka

Máte chuť na sladký tvarohový koláč? Ten strúhaný patrí medzi obľúbené pochúťky slovenskej kuchyne. Ak ste ho ešte neskúšali, možno práve nastal ten správny čas. Keď ho raz pripravíte, určite sa stane stabilným členom vášho zákuskového jedálnička.

Suroviny:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 250 g masla alebo Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 3 polievkové lyžice kakaa

Na plnku:

  • 750 g tvarohu
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžicu solamylu
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

Postup:

Namiesto pôvodného receptu, v ktorom používame hladkú pšeničnú múku si môžeme cesto pripraviť s trochou špaldovej múky. Aby cesto nestratilo svoju vláčnosť a krehkosť skombinujeme oba druhy múky.

Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Pripravené suroviny si vymiešame rukami na drevenej doske. Rozdelíme na polovice a necháme postáť v chlade aspoň pol hodiny. Kým sa cesto chladí urobíme si tvarohovú plnku.
Žĺtky si vymiešame s cukrom. Postupne k nim pridávame vyšľahaný bielkový sneh a ostatné suroviny.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších


Vyberieme si jedno studené cesto z chladničky a postrúhame ho na hrubom strúhadle. Rovnomerne si ho rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pridáme tvarohovú plnku.
Na vrch postrúhame aj druhú časť cesta. Všetko spolu dáme piecť na 20 minút pri 180 °C. Dobrú chuť!

Ktoré ďalšie chutné tvarohové zákusky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Anka, plnielanu.sk/Anka, Anka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close