FOTORECEPT Máte radi chlieb vo vajci? Skúste obľúbenú klasiku inak, tento spôsob je úplne iný level!

Toastová kapsička, Fotorecept

Plnené toasty očaria svojou chuťou aj vás (Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

Keď sa nedávno na sociálnej sieti objavila anketa S čím jete chlieb vo vajci, priniesla veľa zaujímavých odpovedí. K tradičnému kečupu a tatárskej sa neočakávane pridala aj horčica. Nechýbala však ani zeleninová obloha, syry a salámy. Je to jedlo prosté a na prvý pohľad iba rýchla pomoc, keď už nič iné nie je po ruke. Čo sa stane, ak klasický postup trochu pozmeníme? Pozrite si nasledujúci fotorecept v podobe plnenej toastovej kapsičky. Kalórie radšej nepočítajme, tá chuť však stojí za vyskúšanie.

Budeme potrebovať (na 1 porciu):

  • 2 – 3 vajcia
  • 2 plátky toastu alebo 2 tenšie krajce chleba
  • kečup
  • pár plátkov šunky, salámy, syru
  • zeleninu podľa chuti
  • trochu oleja
  • soľ, korenie

Mohlo by vás zaujať: Originálne obložené či zapečené toasty: 5 receptov, ktoré inšpirujú aj vás


Postup:

1. Vajíčka vymiešame, ochutíme soľou a korením a vylejeme na panvicu, na ktorej sa zohrievalo malé množstvo oleja. Panvica nesmie byť ešte úplne horúca, inak sa vajíčka rýchlo osmažia. Vložíme toasty a teplotu znížime na minimum.

Toastová kapsička, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

2. Hneď ako do toastov nasiaknu vajíčka, otočíme ich. Je dôležité, aby z omelety zostala celistvá vrstva aj na panvici a toasty tak boli z oboch strán pokryté vajíčkovou vrstvou.

Toastová kapsička, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

3. Toasty potrieme kečupovým základom. Ak nemáte radi kečup, použite napríklad majonézu alebo tavený syr.

Toastová kapsička, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

4. Na rad prichádza plnenie, ktoré môžeme poňať úplne vo svojej réžii, alebo štýlom čo chladnička dala. V mojom prípade som použila šunku, salámu a plátkový syr.


Mohlo by vás zaujať: Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami


Toastová kapsička, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

5. O slovo sa hlási zeleninová vrstva.

Toastová kapsička, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

6. Pomocou obracačky opatrne preložíme jeden toast ponad druhý (omeletu na polovicu) – podľa možnosti tak, aby nám nič nevypadlo. Pritlačíme obracačkou a chvíľu z jednej strany smažíme.

Toastová kapsička, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

7. Otočíme na druhú stranu a omeletové krídelká zapravíme smerom dovnútra, čím sa pekne uzatvoria aj bočné strany plnených toastov. Takto naplnené toasty (chlebíky) môžu chutiť zakaždým inak. Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame