FOTORECEPT Domáci tvaroháčik s ovocím: Pripravený je raz-dva a stačí vám naň iba minimum ingrediencií

Tvarohový koláč je jednoduchý, chutí skvele a dobre vyzerá (Zdroj: Plnielanu.sk)

Tvaroh obsahuje vysoké množstvo bielkovín a je vyhľadávaný aj u ľudí, ktorí majú záujem zredukovať svoju váhu. Nasledujúci recept tak spája nielen zdravé ingrediencie ale poteší každého, kto nechce pečením stráviť niekoľko hodín. Príprava tvaroháčika, ako my doma voláme tento koláč, je hotová za pár minút.

Potrebujeme:

  • 4 vajíčka,
  • 500 g hladkého tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g hnedého cukru
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva,
  • maliny
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 granátové jablko

Postup:

Vajíčka rozbijeme do väčšej misy.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pridáme k nim cukor a vyšľaháme do penista. Do misy následne pridáme tvaroh so smotanou a prášok do pečiva. Opäť vymiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pripravenú zmes dáme do menšieho plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pečieme 30-35 minút na 180 stupňoch. Kým sa cesto pečie, v hrnci roztopíme maliny zmiešané s vanilkovým cukrom.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Po upečení cesta nalejeme horúce maliny na vrch koláča. Dozdobíme mandľovými plátkami a granátovým jablkom.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame