Veľká noc je tu a vy už určite premýšľate nad tým, čo prichystať pre návštevu, ktorá k vám zavíta. Okrem klasického hlavného jedla môžete váš stôl aj trochu vyzdobiť či ozvláštniť. Čo tak pripraviť tanier plnených vajíčok plnených mozzarelovým krémom. Skúste túto obmenu uznávanej klasiky!
Potrebujeme:
- 4-5 vajíčok
- 100 g mozarelly
- 1 PL horčice
- 50 g masla
- kučeravý šalát
- zeleninu na dozdobenie (žltá a červená paprika, dva klinčeky, ďalšie podľa chuti)
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Vajíčka si uvaríme natvrdo vo vode, do ktorej pridáme trochu octu (lepšie sa nám oddelia od škrupinky). Po uvarení ich necháme vychladnúť a následne ich olúpeme. |
Mohlo by vás zaujať: Vajíčkové špeciality: Sú nielen chutné, ale aj výživné |
|
![]() |
Na tanier si rozložíme kučeravý šalát. |
![]() |
Do stredu položíme jedno celé vajíčko. Ostatné vajíčka si pozdĺžne prekrojíme a vyberieme z nich žĺtka, ktoré budú tvoriť základ krému. |
Mohlo by vás zaujať: Netradičné veľkonočné pohostenie: Vyskúšajte maličkosti, ktoré zachutia aj vám |
|
![]() |
Žĺtka, ktoré sme dali do misky zmixujeme so zmäknutým maslom, horčicou a nakrájanou mozarellou. Dochutíme soľou a korením. |
![]() |
Krémom naplníme bielky. |
Mohlo by vás zaujať: Originálne no jednoduché veľkonočné dobrôtky: Ktorú prichystáte svojim hosťom? |
|
![]() |
Dozdobíme nakrájanou zeleninou. Z celého vajíčka si pomocou červenej papriky, žltej papriky a klinčekov spravíme sliepočku. |
Aké ďalšie chutné jedlá z vajíčok si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na