FOTORECEPT Domáce vianočné oblátky podľa overeného postupu: Chrumkavé, lahodné a tá vôňa!

Vianočné oplátky

Oblátky sú neoddeliteľnou súčasťou Vianoc (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Vianočné oblátky sú neoddeliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Nielen, že si na nich pochutíme, ale bez nich si nevieme predstaviť ani štedrú večeru. Ak sa rozhodnete kúpiť si stroj na oblátky, stačí vám už iba recept. Toto je ten náš.

Potrebujeme

  • 1 liter mlieka
  • 1 kilogram hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 2 PL oleja
  • 200 gramov cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1,5 dcl vody

Postup

Mlieko izbovej teploty nalejeme do veľkej misky. Pridáme vodu, múku a cukor.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na rade sú 2 žĺtky s olejom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pre chuť pridáme aj trochu mletej škorice alebo škoricového cukru a tiež balík vanilkového cukru. Poriadne vymiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Cesto necháme odstáť aspoň hodinu. Misu zakryjeme kuchynskou utierkou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Cesto, približne 3 polievkové lyžice, dáme do stroja. Pečieme v závislosti od stroja, u nás to bola cca 45 sekúnd.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Oplátky podávame s medom, cesnakom, šľahačkou alebo podľa chuti a zvyklostí. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame