Ak obľubujete huby a už vám chýba inšpirácia čo pripraviť na večeru, nezúfajte. Prichystajte sebe aj svojím blízkym tento aromatický hubový recept a výbornú večeru budete mať na stole už za malú chvíľu.
Potrebujeme:
- 200 g šampiňónov
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- čierne mleté korenie
- iné koreniny podľa chuti
- soľ
- čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovice a štvrtinky podľa veľkosti | |
Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám |
|
Na panvicu dáme trochu olivového oleja a začneme šampiňóny restovať, potom ich mierne osolíme | |
Medzitým si očistíme strúčiky cesnaku, ktoré prelisujeme | |
Mohlo by vás zaujať: Zaklopala vám na dvere nečakaná návšteva? S týmto pohostením určite zabodujete! |
|
Šampiňóny v priebehu pustili šťavu a mierne sa dusia | |
Práve v tejto chvíli k nim pridáme prelisovaný cesnak, okoreníme ich podľa chuti a necháme ešte chvíľu podusiť | |
Mohlo by vás zaujať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak |
|
Čerstvú petržlenovú vňať zatiaľ opláchneme a nakrájame | |
Hotové šampiňóny podávame s chrumkavými hriankami. Dobrú chuť! |
Aké chutné jedlá si zo šampiňónov pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na