Potrebujeme:
- 300 – 350 g kuracích pŕs
- 200 g syra (tvrdý syr, plesňový syr alebo mozzarella)
- 200 ml smotany na varenie
- 200 g menších šampiňónov
- rastlinný olej
- soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
- cestoviny
Postup:
![]() |
Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne, osolíme, okoreníme a vložíme do hrnca orestovať na rozpálenom oleji. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Syrovo-špenátové cestoviny: Hotové rýchlo a za pár eur |
|
![]() |
Rezne z výpeku vyberieme. Na rad prichádzajú očistené a naštvrtené šampiňóny. Pod pokrievkou ich podusíme, kým nepustia šťavu a nezmäknú. Medzitým kuracie rezne nakrájame na pásiky – tenšie rezance. |
![]() |
Do hrnca so šampiňónmi pomaly vlejeme smotanu na varenie a premiešame. Necháme variť na miernom ohni. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia so špargľou a šampiňónmi |
|
![]() |
V nasledujúcich dvoch krokoch najskôr pridáme nastrúhaný tvrdý syr (môže byť aj plesňový syr alebo syr mozzarella) a potom, ako sa syr rozpustí a dôkladne rozmieša, vrátime nakrájané kuracie mäso naspäť. |
![]() |
Za pravidelného miešania necháme prehriať, dochutíte soľou, korením a čerstvým nastrúhaným muškátovým orieškom. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných |
|
![]() |
A môžeme podávať… |
Na aké spôsoby si doma pripravujete cestoviny s mäsom vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na