Domáci chlebík je na nezaplatenie, ale nie vždy si ho stíhame upiecť. Pokiaľ ste sa však rozhodli žiť zdravšie, ale chýba vám čas, upečte si tieto nekysnuté muffiny z celozrnnej múky a voňavé raňajky budú na stole za chvíľu.
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky grahamovej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 1,5 hrnčeka mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- 1 vajce
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- ½ ČL soli
- bylinky podľa chuti
Postup:
![]() |
Celozrnnú múku zvoľte podľa osobných preferencií. My sme pracovali s grahamovou, ale môžete si vybrať aj inú, vašu obľúbenú. Oba druhy múky, kypriaci prášok do pečiva, soľ a ak chceme aj bylinky, dáme do väčšej misky. |
![]() |
Všetky sypké ingrediencie dôkladne premiešame. |
Tiež by vás mohlo zaujať: Domáce rožky či pletenky sú ozajstnou pochúťkou: Upečte si ich aj vy! |
|
![]() |
Vajíčko, mlieko a olej dôkladne spojíme v druhej miske. |
![]() |
Do sypkej zmesi vlejeme tekuté suroviny a vypracujeme cesto. |
Tiež by vás mohlo zaujať: Teplý a chrumkavý: Domáci chlieb z vašej vlastnej rúry chutí najlepšie! |
|
![]() |
Cestom naplníme do dvoch tretín vymastenú a múkou vysypanú formu, prípadne môžeme použiť silikónovú formu ako na obrázku. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 25 minút. Hotové prikryjeme na 5 až 10 minút utierkou, potom opatrne povyberáme a necháme vychladnúť. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Poznáte ďalšie zaujímavé recepty na prípravu domáceho pečiva? Napíšte ich ostatným čiateľom v diskusii.
Zdieľať na