FOTORECEPT Začnite deň zdravo: Upečte si domáce celozrnné muffiny

Celozrnné muffiny

plnielanu.sk/Ľudmila

Domáci chlebík je na nezaplatenie, ale nie vždy si ho stíhame upiecť. Pokiaľ ste sa však rozhodli žiť zdravšie, ale chýba vám čas, upečte si tieto nekysnuté muffiny z celozrnnej múky a voňavé raňajky budú na stole za chvíľu.

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky grahamovej múky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • ½ ČL soli
  • bylinky podľa chuti

Postup:

Celozrnnú múku zvoľte podľa osobných preferencií. My sme pracovali s grahamovou, ale môžete si vybrať aj inú, vašu obľúbenú. Oba druhy múky, kypriaci prášok do pečiva, soľ a ak chceme aj bylinky, dáme do väčšej misky.
Všetky sypké ingrediencie dôkladne premiešame.

Tiež by vás mohlo zaujať: Domáce rožky či pletenky sú ozajstnou pochúťkou: Upečte si ich aj vy!


Vajíčko, mlieko a olej dôkladne spojíme v druhej miske.
Do sypkej zmesi vlejeme tekuté suroviny a vypracujeme cesto.

Tiež by vás mohlo zaujať: Teplý a chrumkavý: Domáci chlieb z vašej vlastnej rúry chutí najlepšie!


Cestom naplníme do dvoch tretín vymastenú a múkou vysypanú formu, prípadne môžeme použiť silikónovú formu ako na obrázku. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 25 minút. Hotové prikryjeme na 5 až 10 minút utierkou, potom opatrne povyberáme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!

Poznáte ďalšie zaujímavé recepty na prípravu domáceho pečiva? Napíšte ich ostatným čiateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame