FOTORECEPT Bleskové bravčové z jedného pekáča: Najlepšie chutí so zemiakmi!

Zapekané recepty sú rýchle a chutné (Zdroj: GettyImages)

Stačí pol hodinky, a jedlo máte na stole. Pri tomto recepte navyše môžete improvizovať a bravčové mäsko nahradiť kuracími plátkami. Môžete pridať aj iné suroviny, napríklad sušené paradajky alebo syr. Výbornou prílohou sú šťuchané zemiaky s cibuľkou, no určite nič nepokazíte ani ryžou. Dobrú chuť!

Potrebujeme:

– 4 bravčové plátky
– 2 hrste baby špenátu
– 300 ml smotany na varenie
– 350 g zemiakov
– 50 g masla
– 2 jarné cibuľky
– hrsť pažítky
– soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Zapečené bravčové mäso s čerstvým špenátom
1. Bravčové plátky jemne naklepeme, osolíme a okoreníme

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí


Zapečené bravčové mäso s čerstvým špenátom
2. Vložíme do zapekacej nádoby, prekryjeme špenátom.
Zapečené bravčové mäso s čerstvým špenátom
3. Zalejeme smotanou a pečieme 20 – 30 minút v rúre na 180 °C.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám


Zapečené bravčové mäso s čerstvým špenátom
4. Zemiaky ošúpeme, uvaríme domäkka a roztlačíme.
Zapečené bravčové mäso s čerstvým špenátom
5. Na masle opražíme nakrájané cibuľky a vmiešame do zemiakov spolu s pokrájanou pažítkou. Podávame spolu s mäsom a smotanovou omáčkou so špenátom.

Skúšali ste už kváskovanie? S touto knihou sa vám to určite podarí!


Zapečené bravčové mäso s čerstvým špenátom
Plnielanu.sk/Mirka


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!





Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame