FOTORECEPT Ďalšia pochúťka z jedného pekáča: Zapekaný ružičkový kel s kuracím mäskom a slaninkou

Výborný a rýchly obed z jedného pekáča (Zdroj: GettyImages)

Ružičkový kel má horkastú chuť, a  nie každý je jej zástancom. Pokiaľ ho máte radi, robíte dobre, pretože táto zelenina má veľmi veľa účinkov na zdravie. Upravuje trávenie, posilňuje imunitu, pomáha zdolať únavu, znižuje vysoký krvný tlak a  mnoho ďalšieho. Okrem prospešných látok sa vynikajúco hodí do rôznych pokrmov. Je skvelý ako príloha, hodí sa do šalátov, polievok, ale chutný je aj pečený. 

Budeme potrebovať:

– 400 g ružičkového kelu
– 500 g vykostených kuracích stehien
– 200 g slaniny
– 2 PL masla
– 2 PL hladkej múky
– 500 ml mlieka
– 200 g tvrdého syru
– muškátový oriešok
– olej
– soľ, korenie 

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

1. Mäso si nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a  sprudka opečieme na panvici.


Mohlo by vás zaujať: Zdravý zázrak menom brokolica: Vyskúšajte tri chutné recepty


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

2. Ružičkový kel uvaríme v  osolenej vriacej vode (3 minúty) a  následne ho precedíme a prepláchneme studenou vodou. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

3. Slaninu opražíme na panvici. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

4. Do vymastenej zapekacej misy nasypeme ružičkový kel, syr nastrúhame najemno. 


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

5. K  ružičkám pridáme opraženú slaninu. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

6. V  hlbšom hrnci rozohrejeme maslo.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

7. Pridáme múku, premiešame. Prilejeme 250 ml mlieka a  metličkou poriadne vymiešame. 


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zeleninové špízy so syrom a šalátom: Odľahčený obed na horúce dni


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

8. Následne pridáme druhú časť mlieka, ktorú tiež premiešame, pridáme soľ, korenie a  štipku muškátového orieška. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

9. Stiahneme plameň a  nasypeme do hrnca nastrúhaný syr. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

10. Do zapekacej misy pridáme mäso a  zalejeme omáčkou. Zapečieme na 180°C.


Na prípravu akých jedál využívate ružičkový kel vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close