Hľadáte rýchly a lacný obed? Zelerová polievka dochutená osmaženou hlivou si vás získa svoju chuťou

Zelerová polievka s hlivou

Zelerová polievka s opraženou hlivou si získa vaše chuťové poháriky (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Aj vy patríte k tým, ktorý napriek stúpajúcim teplotám majú radi polievky? Vyskúšajte tú zelerovú! Zasýti, nie je ťažká na žalúdok a hotová je raz-dva.

Potrebujeme

  • 600 g zeleru
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 zeleninové bujóny
  • 1 smotana na varenie
  • 500 g hlivy ustricovej
  • maslo
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • petržlenová vňať alebo rukola na ozdobenie

Postup

Zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Do hrnca dáme približne 1,5 litra vody, vložíme zeler spolu s nadrobno nakrájanými zemiakmi a varíme do zmäknutia.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď sú zeler aj zemiaky uvarené, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom. V tomto prípade odporúčame rozmixovať ju nedokonalo, teda tak, aby v nej ostali aj čiastočky zeleniny.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do polievky pridáme celú smotanu na varenie a poriadne premiešame. Dochutíme čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou a soľou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hlivu umyjeme, nakrájame na drobné kúsky a opražíme na roztopenom masle. Počas miešania ju nezabudneme dostatočne posoliť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na záver pridáme do polievky hotovú hlivu spolu s petržlenovou vňaťou alebo rukolou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Dobrú chuť!



Zdroj: MZ
Odporúčame