Aj vy patríte k tým, ktorý napriek stúpajúcim teplotám majú radi polievky? Vyskúšajte tú zelerovú! Zasýti, nie je ťažká na žalúdok a hotová je raz-dva.
Potrebujeme
- 600 g zeleru
- 3 väčšie zemiaky
- 2 zeleninové bujóny
- 1 smotana na varenie
- 500 g hlivy ustricovej
- maslo
- soľ
- čierne mleté korenie
- červená mletá paprika
- petržlenová vňať alebo rukola na ozdobenie
Postup
Zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Do hrnca dáme približne 1,5 litra vody, vložíme zeler spolu s nadrobno nakrájanými zemiakmi a varíme do zmäknutia.
Keď sú zeler aj zemiaky uvarené, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom. V tomto prípade odporúčame rozmixovať ju nedokonalo, teda tak, aby v nej ostali aj čiastočky zeleniny.
Do polievky pridáme celú smotanu na varenie a poriadne premiešame. Dochutíme čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou a soľou.
Hlivu umyjeme, nakrájame na drobné kúsky a opražíme na roztopenom masle. Počas miešania ju nezabudneme dostatočne posoliť.
Na záver pridáme do polievky hotovú hlivu spolu s petržlenovou vňaťou alebo rukolou.
Dobrú chuť!
Zdieľať na