Arabský chlieb neslúži len ako spestrenie každodennej rutiny konzumácie pečiva. Využiť sa dá aj pri varení či už ako náhrada prílohy, alebo ako hlavná ingrediencia. Skúste si z neho pripraviť rýchlu a vynikajúcu pizzu, alebo ho naplniť šťavnatým mäsom. Možno získate ďalší recept do zbierky tých obľúbených.
Pizza z arabského chleba
Potrebujeme:
- 1 balík arabského chleba
- 1 konzervu prelisovaných paradajok
- 4 plátky šunky
- 30 g strúhaného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- podľa chuti olivy, paradajky, šampiňóny, iné druhy syra
- koreniny: bazalka, oregano, soľ, vegeta, korenie
Postup: Plech vystelieme papierom na pečenie. Uložíme naň 2 placky z arabského chleba, každú potrieme olivovým olejom a naukladáme ľubovoľné ingrediencie, napr. šunku, olivy, salámu, paradajky, papriku a na záver posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť pri teplote 180°C asi na 15 minút.
Mohlo by vás zaujať: Máte doma starý chlieb? Vyčarujte z neho niektorú z týchto dobrôt
Mäso v arabskej placke
Potrebujeme:
- 1 balenie arabského chleba
- ½ kg kuracích pŕs
- 1 cibuľu
- 1 konzervu sterilizovanej fazule
- olej
- soľ
- korenie
- mletú červenú papriku
- lyžičku kečupu
- lyžičku horčice
Postup: Kuracie prsia pokrájame na kocky. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľu a pridáme ku nej mäso. Po chvíľke dusenia pridáme na mäso koreniny, kečup, horčicu, podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Chvíľu pred dovarením pridáme ku mäsu scedenú fazuľu a necháme prejsť varom. Potom odstavíme, mäso dáme na polovicu placky a zvyšnou polovicou placky mäso prikryjeme. Vrch môžeme posypať postrúhaným syrom.
Mohlo by vás zaujať: Zaklopala vám na dvere nečakaná návšteva? S týmto pohostením určite zabodujete!
Zapekaná iránska dobrota
Potrebujeme:
- 2 ks arabského chleba
- 3 plátky šunky
- strúhaný syr
- 1 paradajku
- čerstvú bazalku
Postup: Plech si vymastíme olejom a položíme naň 1 arabský chlieb. Naň naukladáme šunku, na kolieska pokrájané paradajky, syr a čerstvé lístky bazalky. Prikryjeme druhým kusom arabského chleba a dáme piecť do rúry pri teplote 200°C asi na 5-10 minút.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáci chlieb bez miesenia: Túto chrumkavú dobrotu zvládne aj začiatočník
Pečený s bylinkami
Potrebujeme:
- 1 arabský chlieb
- bylinky podľa chuti
- olivový olej
Postup: Na olivový olej hodíme ľubovoľné bylinky a pár sekúnd popražíme. Plech vymastíme olejom a položíme naň chlieb, ktorý mierne polejeme bylinkovým olejom. Dáme zapiecť do rúry pri teplote 200°C asi na 5 minút. Podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu.
Na prípravu akých jedál využívate arabský chlieb vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na