Netradičná pizza či zapekaná dobrota: Využite arabský chlieb pri varení

Pitaburger

thinkstockhphotos.com

Arabský chlieb neslúži len ako spestrenie každodennej rutiny konzumácie pečiva. Využiť sa dá aj pri varení či už ako náhrada prílohy, alebo ako hlavná ingrediencia. Skúste si z neho pripraviť rýchlu a vynikajúcu pizzu, alebo ho naplniť šťavnatým mäsom. Možno získate ďalší recept do zbierky tých obľúbených.

Pizza z arabského chleba

Potrebujeme:

  • 1 balík arabského chleba
  • 1 konzervu prelisovaných paradajok
  • 4 plátky šunky
  • 30 g strúhaného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • podľa chuti olivy, paradajky, šampiňóny, iné druhy syra
  • koreniny: bazalka, oregano, soľ, vegeta, korenie

Postup: Plech vystelieme papierom na pečenie. Uložíme naň 2 placky z arabského chleba, každú potrieme olivovým olejom a naukladáme ľubovoľné ingrediencie, napr. šunku, olivy, salámu, paradajky, papriku a na záver posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť pri teplote 180°C asi na 15 minút.


Mohlo by vás zaujať: Máte doma starý chlieb? Vyčarujte z neho niektorú z týchto dobrôt


Mäso v arabskej placke

Potrebujeme:

  • 1 balenie arabského chleba
  • ½ kg kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • 1 konzervu sterilizovanej fazule
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • mletú červenú papriku
  • lyžičku kečupu
  • lyžičku horčice

Postup: Kuracie prsia pokrájame na kocky. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľu a pridáme ku nej mäso. Po chvíľke dusenia pridáme na mäso koreniny, kečup, horčicu, podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Chvíľu pred dovarením pridáme ku mäsu scedenú fazuľu a necháme prejsť varom. Potom odstavíme, mäso dáme na polovicu placky a zvyšnou polovicou placky mäso prikryjeme. Vrch môžeme posypať postrúhaným syrom.


Mohlo by vás zaujať: Zaklopala vám na dvere nečakaná návšteva? S týmto pohostením určite zabodujete!


Zapekaná iránska dobrota

Potrebujeme:

  • 2 ks arabského chleba
  • 3 plátky šunky
  • strúhaný syr
  • 1 paradajku
  • čerstvú bazalku

Postup: Plech si vymastíme olejom a položíme naň 1 arabský chlieb. Naň naukladáme šunku, na kolieska pokrájané paradajky, syr a čerstvé lístky bazalky. Prikryjeme druhým kusom arabského chleba a dáme piecť do rúry pri teplote 200°C asi na 5-10 minút.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáci chlieb bez miesenia: Túto chrumkavú dobrotu zvládne aj začiatočník


Pečený s bylinkami

Potrebujeme:

  • 1 arabský chlieb
  • bylinky podľa chuti
  • olivový olej

Postup: Na olivový olej hodíme ľubovoľné bylinky a pár sekúnd popražíme. Plech vymastíme olejom a položíme naň chlieb, ktorý mierne polejeme bylinkovým olejom. Dáme zapiecť do rúry pri teplote 200°C asi na 5 minút. Podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu.


Na prípravu akých jedál využívate arabský chlieb vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockhphotos.com, thinkstockphotos.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close