Jeseň sa pomaly blíži a tí, ktorí majú záhradku sa už pravdepodobne tešia z úrody zemiakov. Ostatní si určite všimli, že v obchodoch už tiež vidno nové zemiaky tohtoročnej úrody. Ak ste ich už pripravili na všetky možné spôsoby a rozmýšľate nad nejakou zaujímavou prílohou vyskúšajte túto lahôdku.
Potrebujeme:
- bravčové karé
- sušené alebo čerstvo nasekané bylinky
- olivový olej
- slaninku
- ½ malej brokolice
- 400 g syru čedar
- 8 zemiakov (menšie aj väčšie)
- 250 ml smotany na varenie
- soľ, korenie
Postup:
Do misky si dáme olivový olej, soľ, korenie a bylinky. Karé trochu naklepeme. | |
Mohlo by vás zaujímať: Plnené pečené zemiaky: Rýchla pochúťka na 3 spôsoby |
|
Karé obalíme v olivovom oleji. | |
Sprudka opečieme na panvici a dáme do rúry dopiecť. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky nemusia nudiť: Zapečené sú skvelou prílohou i hlavným chodom |
|
Slaninku opražíme. | |
Pridáme trochu brokolice, ktorú podlejeme vývarom/vodou a necháme ju zmäknúť. Pridáme 100 g čedaru, ktorý necháme rozpustiť. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Syrovo klobáskové zemiaky: Túto pochúťku „zbaští“ každá návšteva |
|
Plnku prelejeme do misky. | |
Zemiaky umyjeme, upečieme do mäkka. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky |
|
Necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme. | |
Vnútro pridáme do misky s plnkou. Premiešame. | |
Mohlo by vás zaujímať: Boli sme vo Švédsku a otestovali najodpornejšie jedlo sveta: Ako sme sa popasovali s legendárnou pochúťkou? |
|
Naplníme zemiaky a posypeme čedarom (150 g). Dáme na 10 minút zapiecť do rúry. | |
V smotane uvaríme zvyšnú brokolicu a necháme v nej rozpustiť zvyšný syr. |
Aké ďalšie chutné jedlá zo zemiakov si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na