Tradičnou štrúdľou rozhodne nikoho neurazíte. Podobnú chuť však majú aj jablkové ruže, avšak s tým, že vyzerajú oveľa lepšie. Ich príprava je nenáročná a výsledkom každého ohúrite.
Potrebujeme:
- 1 lístkové cesto
- 1 marhuľový džem
- 2 jablká
- 1 nízkotučný jogurt
- 1 škoricový cukor
- 1 vajíčko
Postup:
Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske. V miske zmiešame marhuľový džem s tvarom a takto zmiešané nanesieme a poriadne rozotrieme na cesto.

Zmes posypeme škoricovým cukrom, ktorý nám to celé úžasne prevonia. Cesto pozdĺžne prerežeme na približne 4 rovnaké plátky.

Jablká umyjeme a rovnomerne nakrájame na tenulinké plátky. Tie 3 minúty povaríme v hrnci s horúcou vodou.

Následne jablká vyberieme a poukladáme na každý plátok tak, ako vidíte na fotografii. Vďaka tomu, že sme si ich predvarili, budú jablká ohybné.

Teraz každý plátok zo spodnej strany trochu zahneme, celé stočíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto z bočných strán ešte potrieme vajíčkom a pečieme približne 35 minút na 170 stupňov. Po upečení poprášime práškovým cukrom.

Hotové ruže môžeme podávať samotné alebo s vanilkovou zmrzlinou. Nám sa však najviac osvedčilo servírovať ich s vanilkovým pudingom.
Tip gazdinej: Chuť jablkových ruží si viete prispôsobiť aj podľa seba. Namiesto tvarohu s džemom môžete použiť napríklad mak alebo vyskúšať kombináciu s mletými orechmi.

Zdieľať na
Zdieľaní