FOTORECEPT Jednoduchý postup a ohromujúci výsledok: Skúste si upiecť jablkové ruže, ich chuť si prispôsobíte podľa seba

Ohúrite nielen chuťou, ale aj vzhľadom koláčika (Zdroj: MZ)

Tradičnou štrúdľou rozhodne nikoho neurazíte. Podobnú chuť však majú aj jablkové ruže, avšak s tým, že vyzerajú oveľa lepšie. Ich príprava je nenáročná a výsledkom každého ohúrite.

Potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto
  • 1 marhuľový džem
  • 2 jablká
  • 1 nízkotučný jogurt
  • 1 škoricový cukor
  • 1 vajíčko

Postup:

Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske. V miske zmiešame marhuľový džem s tvarom a takto zmiešané nanesieme a poriadne rozotrieme na cesto.

(Zdroj: MZ)

Zmes posypeme škoricovým cukrom, ktorý nám to celé úžasne prevonia. Cesto pozdĺžne prerežeme na približne 4 rovnaké plátky.

(Zdroj: MZ)

Jablká umyjeme a rovnomerne nakrájame na tenulinké plátky. Tie 3 minúty povaríme v hrnci s horúcou vodou.

(Zdroj: MZ)

Následne jablká vyberieme a poukladáme na každý plátok tak, ako vidíte na fotografii. Vďaka tomu, že sme si ich predvarili, budú jablká ohybné.

(Zdroj: MZ)

Teraz každý plátok zo spodnej strany trochu zahneme, celé stočíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto z bočných strán ešte potrieme vajíčkom a pečieme približne 35 minút na 170 stupňov. Po upečení poprášime práškovým cukrom.

(Zdroj: MZ)

Hotové ruže môžeme podávať samotné alebo s vanilkovou zmrzlinou. Nám sa však najviac osvedčilo servírovať ich s vanilkovým pudingom.

Tip gazdinej: Chuť jablkových ruží si viete prispôsobiť aj podľa seba. Namiesto tvarohu s džemom môžete použiť napríklad mak alebo vyskúšať kombináciu s mletými orechmi. 

(Zdroj: MZ)

Zdroj: MZ
Odporúčame