Recept na dnes: Krémová žihľavová polievka s pórom dodá vášmu telu vitamíny aj energiu

Žihľavová polievka

Táto jednoduchá polievka vám dodá potrebné vitamíny (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Tento rok vysoké teploty neotáľali a jarné počasie sme si ani nestihli užiť. V kuchyni ale ešte stále dýcha jar v podobe sezónnej zeleniny a byliniek. Svieža, ľahká polievka zo žihľavy je jednoduchý, rýchly recept, ktorý si obľúbi aj vaša rodina. Ochutnajte zdravú polievku, plnú farieb a vitamínov.

Budeme potrebovať

  • 1 menší pór
  • 1 lyžicu masla
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvú žihľavu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Postup

  1. Pór nakrájame na kolieska. Asi tretinu odložíme bokom a zvyšok speníme na rozpustenom masle. Chvíľu restujeme a zalejeme vývarom.
  2. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky, vložíme do hrnca a varíme spolu s pórom do zmäknutia.
  3. Potom prichádza na rad žihľava. Použijeme iba listy bez stoniek. Pridáme do polievky a minútku povaríme. Hrniec odstavíme, zmes rozmixujeme dohladka, zjemníme smotanou a nakoniec premiešame so zvyšným pórom.
  4. Polievku necháme ešte raz prejsť varom, dochutíme a môže sa nakladať. Kto má chuť, môže si k polievke pripraviť cesnakové krutóny alebo jednoduchú zapekanú bagetu.

Dobrú chuť!


Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Odporúčame