Tento rok vysoké teploty neotáľali a jarné počasie sme si ani nestihli užiť. V kuchyni ale ešte stále dýcha jar v podobe sezónnej zeleniny a byliniek. Svieža, ľahká polievka zo žihľavy je jednoduchý, rýchly recept, ktorý si obľúbi aj vaša rodina. Ochutnajte zdravú polievku, plnú farieb a vitamínov.
Budeme potrebovať
- 1 menší pór
- 1 lyžicu masla
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvú žihľavu
- 250 ml smotany na šľahanie
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup
- Pór nakrájame na kolieska. Asi tretinu odložíme bokom a zvyšok speníme na rozpustenom masle. Chvíľu restujeme a zalejeme vývarom.
- Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky, vložíme do hrnca a varíme spolu s pórom do zmäknutia.
- Potom prichádza na rad žihľava. Použijeme iba listy bez stoniek. Pridáme do polievky a minútku povaríme. Hrniec odstavíme, zmes rozmixujeme dohladka, zjemníme smotanou a nakoniec premiešame so zvyšným pórom.
- Polievku necháme ešte raz prejsť varom, dochutíme a môže sa nakladať. Kto má chuť, môže si k polievke pripraviť cesnakové krutóny alebo jednoduchú zapekanú bagetu.
Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní