Krkovička na ázijský spôsob je skvelou voľbou, keď chcete klasiku premeniť na exotický zážitok. V kombinácii s opraženou bielou kapustou a ochutenú typickými ázijskými koreninami získate jedlo, ktoré je plné výrazných chutí a vôní.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- olej
- 10 PL saké
- 2 žlté cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g ryže
- 350 g bielej hlávkovej kapusty
- 70 ml terijaki omáčky
- cukor
- vodu
- 2 hovädzie alebo zeleninové bujóny
Postup:
Krkovičku nakrájame tak, ako keby sme išli robiť rezne. Následne ju marinujeme v saké.
Mäso na oleji poopekáme z oboch strán, kým sa nestiahne. Potom ho preložíme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 80 stupňov na zhruba 40 minút.
Medzitým v panvici orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom a posypeme cukrom. Restujeme, kým nenaberú zlatistú farbu. Následne prilejeme terijaki omáčku s bujónom, ktorý sme rozpustili v teplej vode.
V ďalšej panvici orestujeme kapustu, ktorú sme si nakrájali na tenké kúsky. Pripravíme si aj ryžu. Keď je mäso upečené, dáme ho k orestovanej cibuli s omáčkou, aby poriadne nasiaklo. Necháme odpočívať aspoň 10 minút, až potom podávame.
Podávame vo väčšej mise poliate cibuľovým výpekom. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní