FOTORECEPT Rýchla a jednoduchá dobrota vhodná k filmu aj pre návštevu: Sladko-pikantnú nátierku si zamilujete!

Sladko-pikantná nátierka bude zdravou bombou vo vašej kuchyni (Zdroj: MZ)

Určite aj vy poznáte pocit, keď si pustíte film a už po chvíli máte chuť niečo chrumkať. Aj preto sme sa rozhodli priniesť vám rýchly a jednoduchý recept, ktorý sa hodí nielen pri posedávaní, ale aj ako predjedlo napríklad pri grilovačke. Lahodná sladko-pikantná nátierka bude hotová raz-dva!

Na nátierku potrebujeme:

  • trochu masla,
  • 1/2 cibuľky
  • 2 menšie mrkvy
  • 1 veľká alebo 5 malých cherry rajčín
  • 1 cuketa
  • 3 ČL medu
  • soľ, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, čili

Príloha:

  • 4 bataty
  • olivový olej (nemusí byť)
Na tento recept toho veľa nepotrebujete (Zdroj: MZ)

Postup:

Bataty umyjeme a jemne pošúchame železnou hubkou, aby sme šupku zbavili nečistôt. Nakrájame ich na hranolky, dáme na papier na pečenie a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.

Bataty môžeme aj jemne posoliť, nie je to však nutné (Zdroj: MZ)

Medzitým si na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. Keď je cibuľa opečená do zlatista, pridáme pokrájané rajčiny a mrkvu, ktorú sme si nastrúhali na tenké pásiky. Čím tenšie, tým lepšie, aspoň sa mrkva rýchlejšie urobí. Opekáme približne 5 minút.

Mrkvu nastrúhame na jemné plátky (Zdroj: MZ)

Nezabudnite premiešať batatové hranolky v rúre. Následne pridáme na tenko nastrúhanú cuketu. Nebojte sa, ak sa vám to zdá byť veľa, vo výsledku to tak nebude pôsobiť.

Všetko spolu premiešame a okoreníme – soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a čili. Po chvíli začne zelenina púšťať šťavu. Takto to za občasného miešania opekáme, kým sa nám z hrnca neodparí takmer všetka voda.

Nezabudnite si zmes preložiť do misky, v ktorej ju môžete aj rovno rozmixovať (Zdroj: MZ)

Ku koncu pridáme med, všetko dobre premiešame a odstavíme zo sporáka. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, môžeme dozdobiť rukolou alebo taveným syrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Bataty môžete nahradiť napríklad cereálnym žemličkami (Zdroj: MZ)

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close