FOTORECEPT Rýchla a jednoduchá dobrota vhodná k filmu aj pre návštevu: Sladko-pikantnú nátierku si zamilujete!

Sladko-pikantná nátierka bude zdravou bombou vo vašej kuchyni (Zdroj: MZ)

Určite aj vy poznáte pocit, keď si pustíte film a už po chvíli máte chuť niečo chrumkať. Aj preto sme sa rozhodli priniesť vám rýchly a jednoduchý recept, ktorý sa hodí nielen pri posedávaní, ale aj ako predjedlo napríklad pri grilovačke. Lahodná sladko-pikantná nátierka bude hotová raz-dva!

Na nátierku potrebujeme:

  • trochu masla,
  • 1/2 cibuľky
  • 2 menšie mrkvy
  • 1 veľká alebo 5 malých cherry rajčín
  • 1 cuketa
  • 3 ČL medu
  • soľ, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, čili

Príloha:

  • 4 bataty
  • olivový olej (nemusí byť)
Na tento recept toho veľa nepotrebujete (Zdroj: MZ)

Postup:

Bataty umyjeme a jemne pošúchame železnou hubkou, aby sme šupku zbavili nečistôt. Nakrájame ich na hranolky, dáme na papier na pečenie a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.

Bataty môžeme aj jemne posoliť, nie je to však nutné (Zdroj: MZ)

Medzitým si na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. Keď je cibuľa opečená do zlatista, pridáme pokrájané rajčiny a mrkvu, ktorú sme si nastrúhali na tenké pásiky. Čím tenšie, tým lepšie, aspoň sa mrkva rýchlejšie urobí. Opekáme približne 5 minút.

Mrkvu nastrúhame na jemné plátky (Zdroj: MZ)

Nezabudnite premiešať batatové hranolky v rúre. Následne pridáme na tenko nastrúhanú cuketu. Nebojte sa, ak sa vám to zdá byť veľa, vo výsledku to tak nebude pôsobiť.

Všetko spolu premiešame a okoreníme – soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a čili. Po chvíli začne zelenina púšťať šťavu. Takto to za občasného miešania opekáme, kým sa nám z hrnca neodparí takmer všetka voda.

Nezabudnite si zmes preložiť do misky, v ktorej ju môžete aj rovno rozmixovať (Zdroj: MZ)

Ku koncu pridáme med, všetko dobre premiešame a odstavíme zo sporáka. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, môžeme dozdobiť rukolou alebo taveným syrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Bataty môžete nahradiť napríklad cereálnym žemličkami (Zdroj: MZ)

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame