Ak máte chuť na niečo sýte a tradičné, rozhodne si poďte urobiť tento skvelý recept. Zvládnu ho aj začiatočníci.
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- 300g polohrubej múky
- 80g roztopeného masla
- soľ
- 2 žlté cibule
- 700 g kuracích pečienok
- 3 cesnakové hlavičky
- červená mletá paprika
- čierne mleté korenie
- sušená majoránka
- čili podľa chuti
- čalamáda
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich zo šupky očistíme. Pretlačíme ich na pomúčnenú dosku a zmiešame s múkou a soľou tak, aby sme vypracovali cesto. To vyvaľkáme do podĺžneho tvaru a nakrájame na približne 4-5cm kúsky. Tieto menšie kúsky vyvaľkáme a následne placky poopekáme z oboch strán. Na záver potrieme maslom z každej strany. Cibuľu si nakrájame na drobné plátky a len narýchlo opražíme vo veľkej panvici.
Kuraciu pečienku poriadne umyjeme, osušíme a odstránime z nej všetko, čo sa nám nepozdáva. Odporúčame ju nakrájať na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a opatrne pomiešame. Dajte si pozor, aby sa nerozpadla.
Po približne 10 minútach pridáme na pečienku červenú mletú papriku, čierne mleté korenie a majoránku. Môžeme dať z každej koreniny väčšie množstvo, pečienka si to priam žiada.
Po približne 3 minútach zmes posolíme. Pražíme ešte ďalších približne 5 minút, kým nie je pečienka mäkká. Hotovo!
Pečienku podávame v hotovej zemiakovej lokši, ktorú sme si pripravili. Môžeme ju doplniť to aj čili a čalamádou. Dobrú chuť!