FOTORECEPT Urobte si víkendové hody: Z tradičných lokší ako od babičky vám potečú slinky

Chuť kuracej pečienky ulahodí nejednému gazdovi (Zdroj: MZ)

Ak máte chuť na niečo sýte a tradičné, rozhodne si poďte urobiť tento skvelý recept. Zvládnu ho aj začiatočníci.

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 300g polohrubej múky
  • 80g roztopeného masla
  • soľ
  • 2 žlté cibule
  • 700 g kuracích pečienok
  • 3 cesnakové hlavičky
  • červená mletá paprika
  • čierne mleté korenie
  • sušená majoránka
  • čili podľa chuti
  • čalamáda

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich zo šupky očistíme. Pretlačíme ich na pomúčnenú dosku a zmiešame s múkou a soľou tak, aby sme vypracovali cesto. To vyvaľkáme do podĺžneho tvaru a nakrájame na približne 4-5cm kúsky. Tieto menšie kúsky vyvaľkáme a následne placky poopekáme z oboch strán. Na záver potrieme maslom z každej strany. Cibuľu si nakrájame na drobné plátky a len narýchlo opražíme vo veľkej panvici.

(Zdroj: MZ)

Kuraciu pečienku poriadne umyjeme, osušíme a odstránime z nej všetko, čo sa nám nepozdáva. Odporúčame ju nakrájať na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a opatrne pomiešame. Dajte si pozor, aby sa nerozpadla.

(Zdroj: MZ)

Po približne 10 minútach pridáme na pečienku červenú mletú papriku, čierne mleté korenie a majoránku. Môžeme dať  z každej koreniny väčšie množstvo, pečienka si to priam žiada.

(Zdroj: MZ)

Po približne 3 minútach zmes posolíme. Pražíme ešte ďalších približne 5 minút, kým nie je pečienka mäkká. Hotovo!

(Zdroj: MZ)

Pečienku podávame v hotovej zemiakovej lokši, ktorú sme si pripravili. Môžeme ju doplniť to aj čili a čalamádou. Dobrú chuť!

(Zdroj: MZ)

Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame