FOTORECEPT Zapekané kuracie pre lenivé kuchárky: Všetko iba hoďte na jeden plech a o chvíľu rozvonia celú kuchyňu!

kuracie prsia so smotanou

Kuracie prsia so smotanou sú ľahký a chutný recept (Zdroj: M.Z.)

Hľadáte ľahký, rýchly a pritom jednoduchý recept na dnešný obed? Vsaďte na kuracie mäsko, ktoré sa dá pripraviť na milión spôsobov. My sme si vybrali kombináciu kuracích pŕs s kyslou smotanou a šťavnatou zeleninou.

Potrebujeme:

  • 500 gramov kuracích pŕs
  • 400 ml kyslej smotany
  • 1 cibuľu
  • 2 kápie
  • 20 dkg šunky
  • olej
  • 2 väčšie paradjky
  • horčicu
  • strúhaný syr
  • soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku
  • bazalku

Postup:

Kuracie prsia opláchneme a zbavíme prípadných blán. Rozklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na ne jemne sušenú bazalku. Takto pripravené ich dáme a plech, ktorý sme predtým vymastili olejom.

Horčica dodá mäsu lahodnú chuť (Zdroj: M.Z.)

Kuracie prsia potrieme následne horčicou a poukladáme na ne nakrájanú cibuľu, kápiu a paradajky. Zakryjeme šunkou a tú ešte potrieme kyslou smotanou.

Je na vás, či použijete žltú alebo červenú cibuľu (Zdroj: M.Z.)
Nebojte sa pridať viac smotany (Zdroj: M.Z.)

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút na 180 stupňoch. 5 minút pred dopečením zmes ešte posypeme strúhaným syrom. Mäsko môžeme podávať s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Výborne sa k jedlu hodí aj cibuľovo-paradajkový šalát. Dobrú chuť!

Ľahký a chutný recept, ktorý sa stane vaším obľúbeným (Zdroj: M.Z.)
Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close