Hľadáte ľahký, rýchly a pritom jednoduchý recept na dnešný obed? Vsaďte na kuracie mäsko, ktoré sa dá pripraviť na milión spôsobov. My sme si vybrali kombináciu kuracích pŕs s kyslou smotanou a šťavnatou zeleninou.
Potrebujeme
- 500 gramov kuracích pŕs
- 400 ml kyslej smotany
- 1 cibuľu
- 2 kápie
- 20 dkg šunky
- olej
- 2 väčšie paradjky
- horčicu
- strúhaný syr
- soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku
- bazalku
Postup
Kuracie prsia opláchneme a zbavíme prípadných blán. Rozklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na ne jemne sušenú bazalku. Takto pripravené ich dáme a plech, ktorý sme predtým vymastili olejom.
Kuracie prsia potrieme následne horčicou a poukladáme na ne nakrájanú cibuľu, kápiu a paradajky. Zakryjeme šunkou a tú ešte potrieme kyslou smotanou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút na 180 stupňoch. 5 minút pred dopečením zmes ešte posypeme strúhaným syrom. Mäsko môžeme podávať s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Výborne sa k jedlu hodí aj cibuľovo-paradajkový šalát. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní