FOTORECEPT Zapekané kuracie pre lenivé kuchárky: Všetko iba hoďte na jeden plech a o chvíľu rozvonia celú kuchyňu

kuracie prsia so smotanou

Kuracie prsia so smotanou sú ľahký a chutný recept (Zdroj: M.Z.)

Hľadáte ľahký, rýchly a pritom jednoduchý recept na dnešný obed? Vsaďte na kuracie mäsko, ktoré sa dá pripraviť na milión spôsobov. My sme si vybrali kombináciu kuracích pŕs s kyslou smotanou a šťavnatou zeleninou.

Potrebujeme

  • 500 gramov kuracích pŕs
  • 400 ml kyslej smotany
  • 1 cibuľu
  • 2 kápie
  • 20 dkg šunky
  • olej
  • 2 väčšie paradjky
  • horčicu
  • strúhaný syr
  • soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku
  • bazalku

Postup

Kuracie prsia opláchneme a zbavíme prípadných blán. Rozklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na ne jemne sušenú bazalku. Takto pripravené ich dáme a plech, ktorý sme predtým vymastili olejom.

Horčica dodá mäsu lahodnú chuť (Zdroj: M.Z.)

Kuracie prsia potrieme následne horčicou a poukladáme na ne nakrájanú cibuľu, kápiu a paradajky. Zakryjeme šunkou a tú ešte potrieme kyslou smotanou.

Je na vás, či použijete žltú alebo červenú cibuľu (Zdroj: M.Z.)
Nebojte sa pridať viac smotany (Zdroj: M.Z.)

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút na 180 stupňoch. 5 minút pred dopečením zmes ešte posypeme strúhaným syrom. Mäsko môžeme podávať s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Výborne sa k jedlu hodí aj cibuľovo-paradajkový šalát. Dobrú chuť!

Ľahký a chutný recept, ktorý sa stane vaším obľúbeným (Zdroj: M.Z.)

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame