FOTORECEPT, ktorý si musíte uložiť: Jablkový koláčik taký ľahučký, že sa ho nebudete vedieť dojesť

Jablkový koláč fotorecept

Koláčik, ktorý je ľahučký ako obláčik (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Jablká sú bohaté na vitamíny a ešte aj výborne chutia. V našej kuchyni patria preto medzi samozrejmosť. Zakomponovali sme ich aj do tohto ľahučkého koláča, ktorým si získate celú rodinu.

Potrebujeme

  • 1 kg jabĺk
  • 500 gramov hladkej múky
  • 100 gramov práškového cukru
  • 2 vajca
  • 2 PL plnotučného mlieka
  • 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry
  • hrsť sušených hrozienok
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 škoricový cukor
  • 1 vanilínový cukor

Postup

Múku a práškový cukor odvážime a vo veľkej mise premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme vajíčka, mlieko, prášok do pečiva a nastrúhanú kôru z umytého citróna. Zo zmesi vytvarujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne cesto rozdelíme na dva rovnaké kusy. To prvé rozvaľkáme na tenký pás, ktorý potom položíme na naolejovaný plech. S cestom pracujeme rýchlo a zároveň opatrne.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na cesto dáme nastrúhané jablka.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme sušené hrozienka a posypeme škoricovým a vanilínovým cukrom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Rozvaľkáme aj druhú polovicu cesta, ktorou prikryjeme koláč. Vidličkou kde-tu pichneme do cesta.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pečieme približne 50 minút na 180 stupňov. Môžeme podávať posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame