Jablká sú bohaté na vitamíny a ešte aj výborne chutia. V našej kuchyni patria preto medzi samozrejmosť. Zakomponovali sme ich aj do tohto ľahučkého koláča, ktorým si získate celú rodinu.
Potrebujeme
- 1 kg jabĺk
- 500 gramov hladkej múky
- 100 gramov práškového cukru
- 2 vajca
- 2 PL plnotučného mlieka
- 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry
- hrsť sušených hrozienok
- 1 prášok do pečiva
- 1 škoricový cukor
- 1 vanilínový cukor
Postup
Múku a práškový cukor odvážime a vo veľkej mise premiešame.
Pridáme vajíčka, mlieko, prášok do pečiva a nastrúhanú kôru z umytého citróna. Zo zmesi vytvarujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky.
Následne cesto rozdelíme na dva rovnaké kusy. To prvé rozvaľkáme na tenký pás, ktorý potom položíme na naolejovaný plech. S cestom pracujeme rýchlo a zároveň opatrne.
Na cesto dáme nastrúhané jablka.
Pridáme sušené hrozienka a posypeme škoricovým a vanilínovým cukrom.
Rozvaľkáme aj druhú polovicu cesta, ktorou prikryjeme koláč. Vidličkou kde-tu pichneme do cesta.
Pečieme približne 50 minút na 180 stupňov. Môžeme podávať posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní