Recept na dnes: Voňavá omeleta s pažítkou a tajnou ingredienciou urobí z raňajkovej klasiky rýchlu a výdatnú večeru

Omeleta s paradajkami

Pripravte si výdatnú omeletu s pažítkou aj na večeru (Zdroj: GettyImages)

Zatiaľ čo iné bylinky ešte len opatrne vykúkajú zo záhonov, pažítka priam skáče do hrncov. Obľúbená jarná bylinka osvieži každé jedlo po chuťovej aj vizuálnej stránke. Vôňa omelety nás síce obyčajne ráno ťahá z postele, my vám však ukážeme recept na omeletu, ktorá pokojne zastúpi večeru. Pažítka, vajíčka, červená šošovica a syr. Rozpáľte panvicu, o pár minút sa podáva večera.

Budeme potrebovať:

  • 50 g červenej šošovice
  • 4 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotku
  • zväzok čerstvej pažítky
  • soľ
  • 70 g sušenej šunky typu prossciutto
  • olej
  • 150 g cherry paradajok
  • 150 g mozzarelly
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • mleté čierne korenie

Mohlo by vás zaujať: Omeleta trikrát inak: Rytierska, syrová či talianska – ktorú ochutnáte vy?


Postup:

  1. Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Trvá to iba pár minút. Mäkkú zlejeme a odložíme bokom.
  2. Vajcia rozšľaháme s prelisovaným cesnakom, nakrájanou šalotkou a nasekanou pažítkou. Dosolíme podľa chuti a na rozpálenom oleji upečieme 2 omelety. Hotové preložíme na tanier a zakryjeme pokrievkou aby nevychladli.
  3. Náplň urobíme na tej istej panvici ako omeletu. Iba nakrájame šunku na malé kocky, opečieme na oleji a pridáme celé paradajky. Všetko krátko restujeme a odstavíme. K zmesi dáme šošovicu, premiešame a necháme chvíľu postáť. Len toľko aby sa šošovica zohriala.
  4. Na záver zjemníme kyslou smotanou, premiešame s kúskami mozzarelly a naplníme omelety.
  5. Hotové omelety rozrežeme na polovice a ak zostala nejaká pažítka, použijeme ju na ozdobu.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame