Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie

mäso

cfscceat.blogspot.com

Ide o jednu z najčastejších kombinácií, ktorá sa už desaťročia tradične objavuje na našich stoloch. Kombinácia mäsa a zemiakov patrí medzi tie druhy jedál, ktorých sa asi nikdy neprejeme a v našich jedálničkoch má svoje pevné miesto. Pripraviť sa dá snáď na tisíc spôsobov. Napríklad aj na tieto.

Zapekaná kuracinka na zemiakoch

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • ½ kg kuracieho mäsa
  • 1 dcl oleja
  • červenú papriku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Postup: Mäso nakrájame na kúsky a ponoríme do omáčky, ktorú sme vyrobili zmiešaním oleja s červenou paprikou a cesnakom. Necháme aspoň 2 hodiny odležať v chlade. Zemiaky nakrájame na kolieska a vrstvíme ich spolu s mäsom do pekáča. Dáme piecť do rúry pri teplote 180°C na asi 60 minút.


Mohlo by vás zaujať: Zemiakové jedlá máme radi takmer všetci: Vyskúšajte aj menej tradičné chuťovky


Rezne v zemiaku

Potrebujeme:

  • ½ kg kuracích pŕs
  • ½ kg zemiakov
  • soľ
  • korenie
  • olej

Postup: Kuracie prsia naklepeme osolíme a okoreníme. Zemiaky nastrúhame na väčšom strúhadle a zbavíme ich prebytočnej vody. Na dosku na krájanie si dáme trochu postrúhaných zemiakov tak, aby bola daná vrstva hrubá asi 3 milimetre a rozlohou veľká ako 1 nakrájaný rezeň. Na vrstvu zemiakov dáme rezeň a naň opäť podobnú vrstvu zemiakov. Ručne pritľapkáme tak, aby zemiaky na mäse držali a dáme piecť na rozpálený olej. Pečieme na miernom ohni, pomaly aby zemiaky nezhoreli a aby sa vo vnútri upieklo aj mäso.


Mohlo by vás zaujať: Zemiaky ako príloha aj samostatne: Tieto pochúťky vás dostanú!


Karé na zemiakoch s cibuľkou

Potrebujeme:

  • ½ kg bravčového karé bez kosti
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľu
  • korenie
  • rascu
  • mletú červenú papriku
  • olej
  • soľ

Postup: Mäso posolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Prudko ho opečieme na oleji a dáme na plech. Pridáme ku nemu aj polovične uvarené a na kocky nakrájané zemiaky a posypeme ich rascou a červenou paprikou. Do výpeku z mäsa pridáme vodu, prevaríme a polejeme na mäso a zemiaky. Na vrch poukladáme kolieska cibule. Dáme piecť do rúry pri teplote 160°C asi na 40 minút.


Poznáte ďalšie recepty na prípravu chutných jedál, ktoré vzniknú kombináciou mäsa a zemiakov? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie.

Zdroj: cfscceat.blogspot.com , chefbritta.blogspot.sk, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close