Čakáte návštevu, z ktorej vám stoja vlasy dupkom a potrebujete sa pred ňou ukázať v čo najlepšom svetle? Hlavné jedlo už máte vymyslené, ale neviete si pomôcť s predjedlom? Šunkové rolky to asi nebudú. Možno vám v inšpirácii na originálne predjedlá pomôže aj niekoľko našich tipov.
Plnená paradajka
Potrebujeme:
- 5 väčších paradajok
- 100 g eidamu
- 100 g údeného tvrdého syra
- 2 kocky syrokrému
- 1 jogurt
- 1 uvarené vajce
- 1 konzervu kukurice
- 1 pokrájanú papriku
- mladú cibuľku
Postup: Paradajky prekrojíme na polovicu a vydlabeme zrniečka tak, aby sme ich potom mohli naplniť. Šalát si pripravíme nasledovne: Do misky vysypeme kukuricu, nakrájané syry, vajíčko, pokrájanú papriku, pokrájanú mladú cibuľku. Pridáme 2 kocky syrokrému a jogurt. Všetko spolu zamiešame a naplníme paradajkami. Ozdobiť môžeme petržlenovou vňaťou.
Mohlo by vás zaujať: K mäsu či na cestoviny: Spestrite si jedálny lístok chutnými omáčkami
Rukolové toasty
Potrebujeme:
- biely toastový chlieb
- rukolu
- kozí syr
- citrónovú šťavu
- olivový olej
- 20 g dijonskú horčicu
- 1 dcl smotany
- 20 g medu
- soľ
- čierne korenie
Postup: Toasty opečieme na troche olivového oleja. Potrieme ich dressingom, ktorý sme pripravili z dijonskej horčice, medu, smotany, soli a čierneho korenia. Na toasty s dressingom poukladáme hrubšiu vrstvu rukoly. Kozí syr narežeme na plátky a z obidvoch strán opečieme. Položíme ho na rukolu a prikryjeme toastom. Prerežeme na trojuholníky a môžeme servírovať.
Mohlo by vás zaujať: Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami
Záhadná pečienka
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 4 kuracie pečene
- husaciu masť
- vegetu
- 1 sladkú smotanu
Postup: Rozmixujeme pečienku, do ktorej pridáme vajíčka, smotanu, vegetu a roztopenú husaciu masť. Rozmixovanú zmes rozdelíme do dvoch sáčkov, ktoré neuviažeme na tesno, lebo zmes pri varení zväčší svoj objem. Sáčky vložíme do vody a na miernom ohni varíme dve hodiny. Necháme vychladnúť a pred podávaním pokrájame na plátky. Môžeme podávať so zeleným šalátom a inou zeleninou.
Máte tip na dobré predjedlo? Podeľte sa o recept s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo ďalšiu z cien v našej súťaži.
Zdieľať na