FOTORECEPT Pečené zemiaky s koreňovou zeleninou sú rýchle a lacné jedlo: Skvele chutia s mäsom, aj samostatne

Foto: Lucia

Pečené zemiaky s koreňovou zeleninou sú výborné aj samostatne so syrom (Foto: Lucia)

Ak máte chuť na pečené zemiaky, vyskúšajte tento pestrofarebný a veľmi jednoduchý recept, ktorý sa dá v kuchyni kombinovať na rôzne spôsoby – či už so smotanovo-cesnakovo-syrovým dipom, mozzarellou, balkánskym syrom alebo k pečenému mäsu.


Skúsili ste už kváskovanie? Táto kniha je teraz HIT, každý recept sa podarí!


Fialová a oranžová v spojení so žltou – už na pohľad im to na tanieri spolu pekne ladí a urobíte aj niečo naviac pre svoje zdravie. Červená repa podporuje zdravú očistu tela, mrkva pomáha znižovať hladinu cholesterolu a zlepšuje trávenie, a cibuľa s cesnakom sa zase postarajú o posilnenie imunity.

Budeme potrebovať:

• 6 zemiakov
• 1 cviklu
• 2 mrkvy
• 1 cibuľu
• 2 strúčiky cesnaku
• soľ, rascu, sójovú omáčku
• maslo (alebo masť)


Mohlo by vás zaujať: Zdravý letný obed: Čo si navariť, aby bol váš tanier plný vitamínov a minerálov?


Postup:

Foto: Lucia
1. Všetku zeleninu očistíme. 
Foto: Lucia
2. Na plech rozložíme alobal, do ktorého zeleninu zabalíme. Ako prvé prichádzajú na rad nakrájané zemiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou. 
Foto: Lucia
3. K zemiakom pridáme všetky ďalšie druhy zeleniny – cviklu, mrkvu, cesnak, cibuľu a niekoľko plátkov masla. Zhora pokvapkáme sójovou omáčkou a posolíme. 

Mohlo by vás zaujať: VIDEOTIP Fantastická večera pre celú rodinu: Vyskúšajte krémové cuketové rizoto s prosciuttom


Foto: Lucia
4. Z alobalu urobíme uzatvorený balíček a dáme piecť pri teplote 200 °C do rúry na 45 minút. Po zmäknutí otvoríme a necháme dopekať 10 minút. 
Foto: Lucia
5. Podávame s obľúbenými druhmi syra, smotanovou zálievkou alebo ako prílohu k mäsu.

Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: Lucia
Odporúčame