Plnené pečené zemiaky: Rýchla pochúťka na 3 spôsoby

pečené zemiaky

plnielanu.sk

Plnené pečené zemiaky sú skvelým receptom v prípade, že chcete spotrebovať konkrétne suroviny a urobiť si rýchly, chutný obed. My vám ponúkame tri nápady na osvedčené plnky, ktorými môžete zemiaky dochutiť. Vy si však môžete vyskúšať kombinácie podľa vlastných chutí a podľa toho, čo vaša chladnička práve ukrýva.

Základné ingrediencie:

  • 6 ks veľkých zemiakov,
  • olivový olej,
  • soľ, korenie

Na plnky:

  • 120 g mozarelly,
  • 2 ks rajčín,
  • 2 PL bazalkového pesta,
  • 1 červenú cibuľku,
  • 4 PL kyslej smotany,
  • 4 PL slaninky nakrájanej na kocky,
  • 120 g hermelínu alebo iného syra,
  • ½ malej cukety,
  • olivy,
  • soľ, korenie

Mohlo by vás uajímať: FOTORECEPT Kura plnené sušenými slivkami: Za tento obed vás pochváli celá rodina


Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Zemiaky si poriadne umyjeme, vložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Následne ich poriadne osolíme, pridáme trochu korenia a pečieme pri teplote 200 °C približne 60 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkovo-orechové rolky: Rýchlovka s arómou jesene


Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Keď zemiaky vyberieme z rúry, pozdĺžne ich prekrojíme, ale nie úplne dokonca. Polovice zemiaka musia spolu držať.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. 1. plnka: mozarella, pesto, rajčina, soľ, korenie.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. 2. plnka: kyslá smotana, soľ, korenie, cibuľa, slaninka.


Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketová polievka len v 3 krokoch: Diétna a výborná zároveň!


Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. 3. plnka: syr, cuketa, olivy, soľ, korenie.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Každý jeden zemiak samostatne zabalíme do alobalu a 10 minút zapekáme v rúre.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Dobrú chuť!

Akú plnku do pečených zemiakov obľubujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame