Plnené pečené zemiaky sú skvelým receptom v prípade, že chcete spotrebovať konkrétne suroviny a urobiť si rýchly, chutný obed. My vám ponúkame tri nápady na osvedčené plnky, ktorými môžete zemiaky dochutiť. Vy si však môžete vyskúšať kombinácie podľa vlastných chutí a podľa toho, čo vaša chladnička práve ukrýva.
Základné ingrediencie:
- 6 ks veľkých zemiakov,
- olivový olej,
- soľ, korenie
Na plnky:
- 120 g mozarelly,
- 2 ks rajčín,
- 2 PL bazalkového pesta,
- 1 červenú cibuľku,
- 4 PL kyslej smotany,
- 4 PL slaninky nakrájanej na kocky,
- 120 g hermelínu alebo iného syra,
- ½ malej cukety,
- olivy,
- soľ, korenie
Mohlo by vás uajímať: FOTORECEPT Kura plnené sušenými slivkami: Za tento obed vás pochváli celá rodina
Zemiaky si poriadne umyjeme, vložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. | |
Následne ich poriadne osolíme, pridáme trochu korenia a pečieme pri teplote 200 °C približne 60 minút. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkovo-orechové rolky: Rýchlovka s arómou jesene |
|
Keď zemiaky vyberieme z rúry, pozdĺžne ich prekrojíme, ale nie úplne dokonca. Polovice zemiaka musia spolu držať. | |
1. plnka: mozarella, pesto, rajčina, soľ, korenie. | |
2. plnka: kyslá smotana, soľ, korenie, cibuľa, slaninka. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketová polievka len v 3 krokoch: Diétna a výborná zároveň! |
|
3. plnka: syr, cuketa, olivy, soľ, korenie. | |
Každý jeden zemiak samostatne zabalíme do alobalu a 10 minút zapekáme v rúre. | |
Dobrú chuť! |
Akú plnku do pečených zemiakov obľubujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na