Máme tu ročné obdobie, v ktorom sú záhrady plné jabĺk. Či vaše jablone urodili zelené, žlté alebo červené jablká, sú plné vitamínov, ale aj chuti. Preto ich nenechajte vyjsť navnivoč a urobte z nich zaujímavé a výborné jedlá, ktoré ulahodia vášmu jazyku. Vyskúšať môžete naše rýchle jablkové rolky. Po upečení určite aj vás naladia na jeseň svojou vôňou a nezameniteľnou chuťou. Pokojne jablká zameňte za hrušky, poprípade si pripravte kombináciu oboch.
Potrebujeme:
- 400 g lístkového cesta
- 2 menšie jabĺčka
- ½ šálky vlašských alebo pekanových orechov
- 3 PL rozpusteného masla
- 2 PL škorice
- trstinový cukor podľa chuti
- 1 vajíčko
Postup:
Dosku na ktorej budeme vaľkať cesto si pomúčime trochou múky. | |
Mohlo by vás zaujímať: Recepty z lístkového cesta: Skvelé chuťovky vykúzlite za pár minút |
|
Vyvaľkáme cesto a nakrájame ho na trojuholníky. | |
Jednotlivé trojuholníky natierame zmesou pripravenou zo škorice, masla, nasekaných orechov a cukru. Trochu pripravenej zmesi si necháme na koniec. | |
Mohlo by vás zaujímať: Pomocník pri príprave večere: Oživte svoje menu rýchlovkami z lístkového cesta |
|
Na najväčšie miesta trojuholníkov umiestnime jablká, ktoré nakrájame na slabé plátky. | |
Trojuholníky zatočíme od tej časti, kde sme pokladali plátky jabĺk. | |
Mohlo by vás zaujímať: Štýlové pohostenie pre každú návštevu: Kto by mu odolal? |
|
Nakoniec rolky potrieme vajíčkom a posypeme zmesou, ktorá nám ostala. Dobrú chuť! |
Aké dobroty si z lístkového cesta pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na