Recept na dnes: Lahodná bryndzová nátierka s hrachom si vás získa

Bryndzová pomazánka

Bryndza je ideálne jarné jedlo (Zdroj: GettyImages)

Vyskúšajte netradičné spojenie bryndze a mladého hrášku. Výsledkom je vyvážená a zároveň sýta chuť nátierky, ktorú môžete využiť ako ranný pokrm alebo ako pohostenie pre návštevy.

Potrebujeme

  • 300 g hrášku
  • 250 g bryndze
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 3 PL masla
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky

Postup

  1. Hrášok očistíme, premyjeme a v miske roztlačíme ponorným mixérom.
  2. Zapracujeme k tomu čerstvú bryndzu a rozpustené maslo. Poriadne premiešame.
  3. Doplníme zvyškom ingrediencií ako je slnečnicový olej, citrónová šťava, štipka soli, čierne mleté korenie, červená mletá paprika a opäť poriadne premiešame.
  4. Pripravíme si čerstvý chlieb alebo hrianky, na ktoré natrieme pripravenú nátierku. Dochutíme čerstvými bylinkami alebo cherry paradajkami.

Náš tip: Hrášok môžete použiť z konzervy aj celý a nemixovať ho, ale len pridať do pomazánky.



Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame