Vyskúšajte netradičné spojenie bryndze a mladého hrášku. Výsledkom je vyvážená a zároveň sýta chuť nátierky, ktorú môžete využiť ako ranný pokrm alebo ako pohostenie pre návštevy.
Potrebujeme
- 300 g hrášku
- 250 g bryndze
- 2 PL slnečnicového oleja
- 3 PL masla
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ
- korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky
Postup
- Hrášok očistíme, premyjeme a v miske roztlačíme ponorným mixérom.
- Zapracujeme k tomu čerstvú bryndzu a rozpustené maslo. Poriadne premiešame.
- Doplníme zvyškom ingrediencií ako je slnečnicový olej, citrónová šťava, štipka soli, čierne mleté korenie, červená mletá paprika a opäť poriadne premiešame.
- Pripravíme si čerstvý chlieb alebo hrianky, na ktoré natrieme pripravenú nátierku. Dochutíme čerstvými bylinkami alebo cherry paradajkami.
Náš tip: Hrášok môžete použiť z konzervy aj celý a nemixovať ho, ale len pridať do pomazánky.
Zdieľať na
Zdieľaní