Recept na dnes: Jednoduché kuracie mäso v smotanovej omáčke s pórom je skutočnou lahôdkou!

Kuracie mäso v pórovej omáčke nemá chybu (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Kombinácii mäsa a lahodnej omáčky sa dá len ťažko odolať. Tento spôsob prípravy patrí medzi tie najobľúbenejšie a každý recept ponúka inú, zaujímavú verziu. My vám tentoraz prinášame skvelý nápad na kuracie prsia v pórovej smotanovej omáčke. Doladené chute tohto pokrmu vás určite nadchnú a budete ho chcieť hneď vyskúšať.

Potrebujeme

  • 4 kuracie prsia (cca 600 g)
  • 2 väčšie póry (cca 275 g)
  • 1 PL oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL hladkej múky
  • 450 ml kuracieho vývaru
  • 150 ml smotany na varenie alebo na šľahanie
  • 1 PL celozrnnej horčice
  • 3 PL kyslej smotany
  • šťavu z polovice citróna
  • 1 kopcovitú lyžičku sušeného estragónu alebo 20 g čerstvého
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Kuracie prsia naklepte na asi 1 cm hrubé pláty. Z každej strany ich potrite olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
  2. Rozohrejte väčšiu panvicu a vložte do nej kuracie prsia, ktoré opekajte z každej strany 2 – 3 minúty dozlatista. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
  3. Póry po dĺžke rozštvrťte, nasekajte a vhoďte do panvice, v ktorej ste opekali mäso. Pór zľahka opražte, pridajte nasekaný cesnak a premiešajte.
  4. Keď pór zmäkne, primiešajte 2 lyžice múky a postupne prilejte vývar a smotanu.
  5. Nechajte vývar zovrieť a vráťte do panvice kúsky mäsa. Ochuťte sušeným estragónom a prikryté povarte 20 minút.
  6. Po uplynutí tohto času vmiešajte do omáčky horčicu a kyslú smotanu. Pokiaľ chcete použiť čerstvý estragón, pridajte ho až teraz, čiže na záver.
  7. Kuracie mäso s omáčkou môžete podávať so zemiakmi, ryžou aj cestovinami.

 

Máte radi mäso pripravené s omáčkou?

Zdroj: plnielanu.sk, properfoodie.com
Odporúčame