Kombinácii mäsa a lahodnej omáčky sa dá len ťažko odolať. Tento spôsob prípravy patrí medzi tie najobľúbenejšie a každý recept ponúka inú, zaujímavú verziu. My vám tentoraz prinášame skvelý nápad na kuracie prsia v pórovej smotanovej omáčke. Doladené chute tohto pokrmu vás určite nadchnú a budete ho chcieť hneď vyskúšať.
Potrebujeme
- 4 kuracie prsia (cca 600 g)
- 2 väčšie póry (cca 275 g)
- 1 PL oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 450 ml kuracieho vývaru
- 150 ml smotany na varenie alebo na šľahanie
- 1 PL celozrnnej horčice
- 3 PL kyslej smotany
- šťavu z polovice citróna
- 1 kopcovitú lyžičku sušeného estragónu alebo 20 g čerstvého
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Kuracie prsia naklepte na asi 1 cm hrubé pláty. Z každej strany ich potrite olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Rozohrejte väčšiu panvicu a vložte do nej kuracie prsia, ktoré opekajte z každej strany 2 – 3 minúty dozlatista. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
- Póry po dĺžke rozštvrťte, nasekajte a vhoďte do panvice, v ktorej ste opekali mäso. Pór zľahka opražte, pridajte nasekaný cesnak a premiešajte.
- Keď pór zmäkne, primiešajte 2 lyžice múky a postupne prilejte vývar a smotanu.
- Nechajte vývar zovrieť a vráťte do panvice kúsky mäsa. Ochuťte sušeným estragónom a prikryté povarte 20 minút.
- Po uplynutí tohto času vmiešajte do omáčky horčicu a kyslú smotanu. Pokiaľ chcete použiť čerstvý estragón, pridajte ho až teraz, čiže na záver.
- Kuracie mäso s omáčkou môžete podávať so zemiakmi, ryžou aj cestovinami.
Zdieľať na