FOTORECEPT Rýchly čerešňový koláčik: Pochutia si na ňom všetci a jeho prípravu zvládne aj začiatočník

Čerešňový koláč

Koláč pripravený z ingrediencií, ktoré nájdete vždy doma (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sezóna čerešní je pomaly ale isto za dverami. Pre nás to znamená minúť zavárané čerešne, aby sme urobili miesto tým novým. Navyše, v chladničke sme mali tvaroh, ktorému sa blížil dátum spotreby. Nuž, začali sme vymýšľať a tvoriť, čo s tým. Použili sme ingrediencie, ktoré má doma asi každá gazdinka. Pripravte si spolu s nami rýchly čerešňový koláč.

Potrebujeme

  • 250 g tvarohu
  • 230 g polohrubej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 kypriaci prášok
  • 350 g vykôstkovaných čerešní
  • 2 PL krupicovej kaše
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový struk
  • maslo
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Postup

Sypké suroviny (múka, cukor, kypriaci prášok) dáme do jednej misky a poriadne ich premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V druhej miske si vyšľaháme najskôr vajíčka do penista. Následne zapracujeme tvaroh s vanilkovým strukom. Pridáme 2 PL krupicovej kaše a opäť premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zoberieme tortovú formu, ktorú poriadne vystelieme papierom na pečenie. Boky formy ešte potrieme maslom, Následne na dno vysypeme zmiešamú sypkú zmes, pričom na kraje dáme viac. Poriadne poutláčame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na vrch pridáme tekutú plnku a do nej poukladáme vykôstkované zavárané čerešne.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na vrch dáme druhú časť sypkej zmesi a prelejeme to ešte roztopeným maslom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme približne 75 až 85 minút, alebo kým okraje nezhnednú. Na vrch môžeme poukladať ešte čerešne, alebo koláčik poprášiť práškovým cukrom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame